Nīderlandietis atlaists no darba par vuvuzelas sazāģēšanu (5)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Kāds nīderlandietis atlaists no darba par to, ka viņš sazāģēja sava kolēģa vuvuzelu, vēsta "Lenta.ru", atsaucoties uz vietējo presi.

Kā laikrakstam "Haarlems Dagblad" pavēstīja kompānijas "NedTrain" bijušais darbinieks Nels van Tors, viņš neseko Pasaules kausa izcīņas finālturnīra futbolā spēlēm un neko nezināja par šiem mūzikas instrumentiem, kuru radītais troksnis viņu ļoti kaitina. Pēc viņa vārdiem, ar katru Nīderlandes futbola komandas uzvaru troksnis kļuva aizvien neciešamāks.

Kulminācija notika 7.jūlijā pēc nīderlandiešu komandas iekļūšanu čempionāta finālā, kad viņa kolēģi piestiprināja vuvuzelu pie gaisa kompresora.

Kā atzina van Tors, pēc šādas manipulācijas troksnis kļuva vienkārši neizturams, un, zaudējis savaldību, viņš sazāģēja mūzikas instrumentu uz pusēm.

Pēc incidenta Toru nekavējoties izsauca priekšniecība un atlaida viņu. Kompānijas "NedTrain" pārstāvji atteikušies komentēt situāciju. Kā norāda laikraksts "Haarlems Dagblad", daudzi nīderlandieši cieš no vuvuzelu radītās skaņas, tomēr neviens no viņiem neuzdrošinās traucēt vispārējo jautrību, baidoties, ka viņus noturēs par "nodevējiem".

Vienas vuvuzelas radītā skaņa ir ekvivalenta 127 decibeliem, kas pārsniedz pat bungu skaņu un ir tuva maza izmēra lidmašīnas skaņai tās ieskrējiena laikā pirms pacelšanās. Tradicionāli to izmanto Dienvidāfrikas Republikas sporta fani.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu