Čempionvienība Rīgas VEF bez grūtībām iekļūst LBL finālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mikus Klavins, VEF Riga

Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas pusfināla sērijas trešajā mačā otrdien čempionvienība «VEF Rīga» ar rezultātu 100:77 (19:21, 32:21, 27:15, 22:20) Jēkabpilī pārliecinoši pieveica «Latvijas Universitātes» (LU) komandu, nodrošinot vietu finālā.

Šajā mačā LU komanda gandrīz visu pirmo puslaiku pretiniekiem izrādīja cienīgu pretestību. Pēc pirmās ceturtdaļas «VEF Rīga» zaudēja ar 19:21, bet trīs ar pusi minūtes pirms puslaika beigām rezultāts bija neizšķirts 33:33. Turpinājumā čempioniem izdevās veikt izrāvienu, pēc kura «VEF Rīga» pārsvars trešās ceturtdaļas vidū sasniedza jau 15 punktus.

Atlikušajā mača laikā «VEF Rīga» pārliecinoši kontrolēja notikumus laukumā, neļaujot LU cerēt uz atspēlēšanos.

«VEF Rīga» komandā pie punktiem tika visi 12 mačam pieteiktie spēlētāji, bet rezultatīvākais ar 20 punktiem bija Kaspars Bērziņš. Tikmēr 13 punktus guva Gatis Jahovičs, bet pa desmit punktiem iekrāja Sandis Valters un Moriss Beilijs.

Savukārt LU vienības rindās ar 18 punktiem izcēlās Zintis Plivda, bet Kristaps Dārgais pretinieku grozā sameta 12 punktus.

Kā ziņots, abu komandu pirmajos divos pusfināla sērijas mačos «VEF Rīga» izcīnīja pārliecinošas uzvaras ar 114:68 un 112:47. Līdz ar to sērijā līdz trim uzvarām esošie čempioni bija pārāki ar rezultātu 3-0.

Pirms tam divās savstarpējās spēlēs regulārajā čempionātā «VEF Rīga» izcīnīja divas uzvaras.

LU basketbolisti ceturtdaļfināla sērijā līdz divām uzvarām ar rezultātu 2-1 pieveica «Valmieras» komandu, bet «VEF Rīga» izslēgšanas turnīru sāka no pusfināla.

«VEF Rīga» basketbolisti aizvadītajā nedēļās nogalē Lietuvas pilsētā Šauļos piedalījās Baltijas Basketbola līgas (BBL) elites divīzijas finālturnīrā. Pusfināla spēlē Latvijas klubs pārliecinoši ar rezultātu 61:89 zaudēja Lietuvas vienībai Viļņas «Lietuvos rytas», bet pēc tam mačā par trešo vietu 92:75 uzvarēja latvieša Raita Grafa pārstāvēto «Šiauliai» komandu no Lietuvas.

«VEF Rīga» komanda BBL labāko trijniekā iekļuva otro gadu pēc kārtas.

Jau vēstīts, ka LBL finālu aizvadītās nedēļas svētdienā sasniedza «Ventspils» komanda, kas pusfināla sērijā ar 3-1 pieveica «Liepājas Lauvas».

LBL finālsērija, kas ritēs līdz vienas komandas četrām uzvarām, sāksies 6.maijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu