Spānijas futbolisti pirmo reizi vēsturē iekļūst PK finālā (266)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pasaules kausa izcīņas finālā trešdien pirmo reizi tās vēsturē iekļuva pašreizējā Eiropas čempionvienība Spānija, kas pusfināla mačā ar rezultātu 1:0 (0:0) pieveica Vācijas futbolistus.

Vienīgos vārtus mača 73. minūtē ar galvu guva aizsargs Karless Pujols.

Lai gan mačs iesākās piesardzīgi, jau piektajā minūtē spāņi varēja atklāt rezultātu, kad uz vārtiem bīstami izrāvās Davids Vilja, tomēr labi nospēlēja Vācijas izlases vārtsargs Manuels Noiers un apturēja šo uzbrukumu.

Astoņas minūtes vēlāk Spānijai bija vēl viena teicama izdevība gūt vārtus, kad pēc Pujola sitiena ar galvu bumba lidoja nedaudz pāri vārtu pārliktnim.

Pēc šiem diviem Spānijas uzbrukumiem spēles gaita izlīdzinājās un mača turpinājumā komandas spēlēja ļoti piesardzīgi un lieki neriskēja, tāpēc vārtu gūšanas momentu gandrīz nebija.

Pirmā puslaika pēdējās minūtēs neliels pārsvars bija Spānijas futbolistiem, taču reālu briesmu pie Vācijas komandas vārtiem nebija un mača pirmajās 45 minūtēs rezultāts tā arī netika atklāts.

Arī otrais puslaiks iesākās piesardzīgā spēlē, taču Spānija pakāpeniski pārņēma iniciatīvu un sāka uzbrukt arvien vairāk, un mača 58.minūtē izveidoja divus bīstamus uzbrukumus pēc kārtas.

Pirmajā no tiem Pedro Rodrigesa spēcīgo sitienu atvairīja Noiers, bet otrajā Viljam tikai nedaudz pietrūka, lai aizsniegtos līdz bumbai, kas bīstami lidoja gar Vācijas izlases vārtu priekšu.

Mača turpinājumā arī Vācijas futbolistiem izdevās pietuvoties pretinieku vārtiem un 69.minūtē lieliska iespēja gūt vārtus bija uz maiņu nākušajam Tonijam Krosam, taču teicami nospēlēja Spānijas izlases vārtsargs Ikers Kasiljass, kurš Krosa sitienu atvairīja un glāba savu komandu no vārtu zaudējuma.

Tā faktiski bija vienīgā reālā iespēja vāciešiem, savukārt Spānija 73.minūtē savu pārsvaru beidzot pārvērta rezultātā un guva vārtus, kad pēc stūra sitiena izspēles uzbrukumam sekmīgi pieslēdzās Pujols, kurš ar galvu raidīja bumbu Vācijas izlases vārtos.

Spāņi turpināja kontrolēt mača gaitu un 82.minūtē izveidoja ātru un bīstamu pretuzbrukumu, tomēr Rodrigess pārāk aizrāvās ar individuālo meistarību un rezultatīvs noslēgums nesekoja.

Mača pēdējās minūtēs Vācijas izlase izmisīgi centās atspēlēties, taču Spānijas futbolisti precīzi spēlēja aizsardzībā un apturēja visus pretinieku uzbrukumus, līdz ar to nosargājot minimālo pārsvaru līdz pat spēles beigām.

Spānija - Vācija 1:0 (0:0)

Vārtu guvēji: Karless Pujols 73'

Zīmīgi, ka abas izlases savā starpā tikās Eiropas čempionāta finālā pirms diviem gadiem un arī tad ar 1:0 uzvarēja Spānija.

Kā ziņots, pirmajā pusfināla spēlē otrdien Nīderlandes izlase ar 3:2 pārspēja Urugvaju.

Sestdien Vācijas izlase ar Urugvaju aizvadīs maču par trešo vietu, bet lielais fināls starp Spāniju un Nīderlandi notiks svētdien Johannesburgā. Abi šie mači sāksies plkst.21.30 pēc Latvijas laika.

Vācijas izlases sastāvs: Manuels Noiers, Filips Lāms, Arne Frīdrihs, Pērs Mertezakers, Žeroms Boatengs (Marsels Jansens, 52.min.), Sami Kedira (Mario Gomess, 81.min.), Bastians Švainštaigers, Pjotrs Trohovskis (Tonijs Kross, 62.min.), Mesuts Ezils, Miroslavs Kloze, Lukašs Podoļskis.

Spānijas izlases sastāvs: Ikers Kasiljass, Serhio Ramoss, Hoans Kapdevila, Herards Pikē, Karless Pujols, Serhio Buskets, Ksavi Alonso (Karloss Marčena, 90.min.), Andress Injesta, Ksavi Ernandess, Pedro Rodrigess (Davids Silva, 86.min.), Davids Vilja (Fernando Torress, 81.min.).

Komentāri (266)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu