Vācija ar Spāniju cīnīsies par tikšanu PK finālā (55)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pasaules kausa (PK) izcīņas finālturnīrā DĀR šovakar plkst. 21.30 pēc Latvijas laika tiks aizvadīta otra pusfināla spēle. Cīņā par tikšanu prestižā turnīra finālā sacentīsies pašreizējā Eiropas čempione Spānijas izlase un Vācijas futbolisti.

Vācija piecu aizvadīto spēļu laikā trīs reizes guvusi četrus vārtus, bet kopumā komanda izcēlusies ar 13 vārtu guvumiem.

Joahima Lēva vadītajai vienībai diskvalifikācijas dēļ šovakar nevarēs palīdzēt viens no uzbrukuma līderiem Tomass Millers, kurš turnīrā izcēlies ar četriem gūtiem vārtiem un trīs rezultatīvām piespēlēm, tādēļ papildu atbildība gulsies uz Minhenes ''Bayern'' uzbrucēja Miroslava Klozes pleciem.

32 gadus vecais Kloze turnīrā guvis jau četrus vārtus, tādējādi viņš ir tikai viena precīza raidījuma attālumā, lai panāktu brazīlieti Ronaldo un ar 15 gūtiem vārtiem dalītu visu laiku rezultatīvākā Pasaules kausa izcīņas spēlētāja godu.

Ikers Kasiljass: Cīnīsimies līdz pēdējam

''Mēs neesam šeit ieradušies, lai iegūtu ceturto vietu. Mēs cīnīsimies līdz pēdējam, lai uzvarētu Vāciju un iekļūtu finālā, kas ir mūsu vienīgais mērķis. Mēs pirmo reizi esam pārvarējuši ceturtdaļfinālu, taču zinām ka spēle pret Vāciju būs nozīmīgākā vēsturē, svarīgāka pat par ''EURO 2008'' finālu,'' mača svarīgumu uzsvēra Spānijas valstsvienības vārtsargs Ikers Kasiljass.

Spānijas izlases galvenais spēks uzbrukumā ir Davids Vilja, kurš nākamo sezonu aizvadīs ''Barcelona'' vienībā. Uzbrucējs guvis piecus no komandas septiņiem vārtiem.

Vinsente del Boske: Gaidāms līdzīgs mačs

Spānijas izlases galvenais treneris Vinsente del Boske uzskata, ka šīsdienas spēle būs ļoti grūta. ''Mēs spēlēsim pret komandu, kas ir trīskārtēja pasaules čempione un bieži spēlējusi finālā. Gaidāms līdzīgs mačs ar līdzvērtīgu bumbas kontroli. Vācieši ļoti veiksmīgi veido pretuzbrukumus un labi darbojas aizsardzībā,'' Spānijas laikrakstā AS citēts treneris.

Abas komandas Dienvidāfrikā līdz šim piedzīvojušas vienu zaudējumu. 2008. gada Eiropas čempioni spāņi ar 0:1 pirmajā mačā piekāpās Šveicei, savukārt Vācija ar tādu pašu rezultātu atzina Serbijas pārākumu.

Joahims Lēvs spāņus uzskata par favorītiem

''Manuprāt, Spānija ir favorīti, jo viņu komandas spēle ir apbrīnojuma. Viņiem nav viens Mesi, bet gan vairāki. Komanda nepieļauj tik daudz kļūdu kā Argentīna un Anglija, taču mums būs jāpieziež viņi kļūdīties,'' FIFA mājas lapā citēts Vācijas izlases treneris Joahims Lēvs.

Vācija pasaules čempionātā triumfējusi trīs reizes, savukārt Spānija savu labāko sasniegumu sasniegusi tieši Dienvidāfrikas Republikā, iekļūstot pusfinālā.

Šā pāra uzvarētājs finālā tiksies ar Nīderlandes futbolistiem, kuri otrdien pusfinālā ar 3:2 pieveica Urugvaju.

Spānijas izlases galvenais treneris Vinsente del Boske (no kreisās) un Vācijas komandas vadītājs Joahims Lēvs
Spānijas izlases galvenais treneris Vinsente del Boske (no kreisās) un Vācijas komandas vadītājs Joahims Lēvs Foto: AFP/LETA
Komentāri (55)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu