Nīderlandes un Urugvajas spēlē noskaidros pirmo PK finālistu (21)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pasaules kausa (PK) izcīņā futbolā Dienvidāfrikas Republikā (DĀR) šodien risināsies pirmā pusfināla spēle. Cīņā par tikšanu turnīra finālā plkst. 21.30 pēc Latvijas laika sacentīsies Nīderlandes un Urugvajas valstsvienības.

Urugvajas izlases sasniegto pusfinālu jau tagad droši var saukt par izcilu sasniegumu šīs valsts futbola vēsturē, jo pēdējo reizi šāda veida panākums tika gūts pirms 40 gadiem. Toreiz Latīņamerikas valsts ar 1:3 piekāpās Brazīlijai un turnīru noslēdza ceturtajā vietā. Arī šoreiz urugvajiešiem garantēta vismaz tāda pati vieta.

Savukārt Nīderlandes izlase kopš tā laika pusfinālā iekļuvusi trīs reizes - 1974., 1978. un 1998. gadā. Turklāt septiņdesmitajos gados ''tulpju zemes'' futbolisti cīnījās finālā.

Berts van Marvijks: Spēle nebūs viegla

''Šī būs ļoti bīstama spēle. Pašreiz eiforija dzimtenē ir milzīga, tāpēc varbūt tas ir labi, ka atrodamies tik tālu projām. Mums ir ļoti jākoncentrējas uz Urugvaju, jo spēle nebūs viegla. Viņi nesasniedza pusfinālu tāpat vien, tādēļ mēs nedrīkstam domāt, ka esam jau finālā,'' pirms spēles FIFA oficiālajā mājas lapā norādīja Nīderlandes galvenais treneris Berts van Marvijks.

Zīmīgi, ka Urugvaja nav uzvarējusi Eiropas komandas jau pēdējās trīspadsmit PK izcīņas spēlēs (seši neizšķirti, septiņi zaudējumi).

Dienvidamerikas valsts nacionālās komandas spēku veido divi uzbrucēji - Luiss Suaress un Djego Forlans. Tiesa, pirmajam šis mačs ies secen, jo ceturtdaļfināla mačā ar Ganu pagarinājuma pēdējās sekundēs viņš uz savas vārtu līnijas tīši spēlēja ar roku, glābjot komandu no 100% zaudējuma.

Par šo pārkāpumu Amsterdamas ''Ajax'' uzbrucējam tika piešķirta sarkanā kartīte un vienas spēles diskvalifikācija. Bet savu viņš panāca un kļuva teju par nacionālo varoni.

Čempionāts Suaresam gan vēl nav beidzies, jo laukumā varēs atgriezties pēc spēles ar Nīderlandi, tātad finālā vai cīņā par bronzas medaļām.

Gan Suaress, gan Forlans Pasaules kausā kopā guvuši jau sešus vārtus (katrs pa trim). 

Oskars Tavaress atzīmē pretinieka sabalansēto sastāvu

''Nīderlande ir spēcīgs oponents. Viņi nav zaudējuši jau gandrīz divus gadus. Šī paaudze atšķiras no tradicionālās Nīderlandes, jo ir ļoti sabalansēta. Aizsardzība darbojas nepiekāpīgi un ir vienota ar pussargiem, bet uzbrukumā viņiem ir tehniski un prasmīgi spēlētāji – Marks van Bomels, Veslijs Snaijders un Arjēns Robens. Tas būs ļoti grūti, bet ne neiespējami,'' skaidro izlases galvenais treneris Oskars Tavaress.

Nīderlandes izlasē labākais snaiperis ir Snaijders, kas līdz šim piecās spēlēs ar gūtiem vārtiem izcēlies četras reizes. Lielā mērā, pateicoties tieši Snaijdera sniegumam vidējā līnijā un uzbrukumā, viņa pārstāvētā valstsvienība turnīrā izcīnījusi vienīgi uzvaras.

Turklāt Itālijas kluba Milānas "Inter" pussargs guva abus vārtus pret brazīliešiem (2:1). Jāpiebilst, ka Holande pusfinālā ir vienīgā komanda, kas līdz šim guvusi tikai uzvaras.

Finālā šā pāra uzvarētājs tiksies ar Vācijas un 2008. gada Eiropas čempiones Spānijas dueļa labāko. Šis mačs risināsies 7. jūlijā plkst. 21.30 Durbanā.

Berts van Marvijks (no kreisās) un Oskars Tavaress
Berts van Marvijks (no kreisās) un Oskars Tavaress Foto: AFP/LETA
Komentāri (21)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu