Nigērija atcēlusi aizliegumu valsts futbola izlasei piedalīties starptautiskās sacensībās (2)

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Nigērijas valdība pirmdien atcēla aizliegumu valsts futbola izlasei piedalīties starptautiskās sacensībās.

Ja šis aizliegums netiktu atcelts līdz pirmdienas vakaram, Nigērijas Futbola federācija būtu diskvalificēta.

Kā ziņots, lēmumu par aizliegumu Nigērijas futbolistiem piedalīties starptautiskās sacensībās pagājušajā nedēļā pieņēma Nigērijas prezidents Gudluks Džonatans.

Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) uzreiz reaģēja uz šādu Džonatana patvaļu un paziņoja, ka Nigērijai jāatceļ aizliegums valsts futbola izlasei piedalīties starptautiskās sacensībās.

FIFA ģenerālsekretārs Žeroms Valkē pagājušajā nedēļā atzina, ka Nigērijas prezidents aizgājis pārāk tālu. Kā paredz FIFA noteikumi, valsts amatpersonām nav nekādu tiesību jaukties valstsvienības un nacionālās federācijas darbos.

Jau ziņots, ka NFF prezidents Sani Lulu svētdien tika atlaists no ieņemamā amata sakarā ar Nigērijas nesekmīgo sniegumu Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā. Tāpat amatu zaudēja arī NFF viceprezidents Amanze Ugbulams.

Kā ziņots, Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā Nigērija spēlēja vienā apakšgrupā ar Argentīnu, Grieķiju un Dienvidkoreju un palika pēdējā vietā, neiekļūstot astotdaļfinālā.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu