Kasiljass: 11 metru sitienu atvairīju, pateicoties Reinam (2)

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Spānijas izlases pamatvārtsargs Ikers Kasiljass svētdien atzina, ka viņš atvairījis 11 metru soda sitienu Pasaules kausa izcīņas ceturtdaļfināla mačā ar Paragvaju, pateicoties spāņu otra vārtsarga Hosē Reinas padomam.

"Reina man pateica, kā Oskars Kardoso izpilda 11 metru sitienus. Ļoti uztraucos, jo atbildība uz maniem pleciem bija milzīga," norādīja Kasiljass.

Zīmīgi, ka Kardoso, kurš ir Lisabonas "Benfica" uzbrucējs, aizvadītajā sezonā UEFA Eiropas līgas ceturtdaļfinālā tikās ar Reinas pārstāvēto "Liverpool" un tad paragvajiešu uzbrucējs divas reizes pārspēja vārtsargu no 11 metru atzīmes. Tomēr Reina esot ievērojis, ka Kardoso patīkot bumbu raidīt vārtu kreisajā stūrī, skatoties no vārtsarga pozīcijas.

Kā ziņots, Pasaules kausa izcīņas finālturnīra pusfinālā sestdien pēdējā iekļuva Eiropas čempione Spānija, kas ar 1:0 izrāva uzvaru pār Paragvajas futbolistiem, bet interesanti notikumi risinājās otrā puslaika vidū, kad ar dažu minūšu intervālu abas izlases ieguva tiesības izpildīt pa 11 metru soda sitienam pēc aizsargu pārkāpuma savā soda laukumā.

Taču ne Kardoso Paragvajas sastāvā, ne Ksavi Alonso Spānijas rindās tos nespēja realizēt. Alonso gan pirmo sitienu realizēja, bet to tiesnesis pārkāpuma dēļ neieskaitīja.

Spānijas izlases pretiniece pusfinālā 7.jūlijā būs Vācija, kas sestdien ceturtdaļfinālā ar 4:0 sagrāva Argentīnu. Kā zināms, Spānija un Vācija pirms diviem gadiem tikās Eiropas čempionāta finālmačā un toreiz ar 1:0 uzvarēja pirmā.

Jau vēstīts, ka Pasaules kausa izcīņas futbolā finālturnīra pusfinālā piektdien pēc 40 gadu pārtraukuma iekļuva Urugvajas izlase, kas ceturtdaļfinālā dramatiskā mačā ar 4:2 pēcspēles 11 metru sitienu sērijā pieveica Ganu.

Pusfinālā 6.jūlijā Urugvajas izlase spēkosies ar Nīderlandi, kas ceturtdaļfinālā piektdien ar 2:1 pieveica pieckārtējo pasaules čempionvienību Brazīliju.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu