No amata atlaists Nigērijas Futbola federācijas prezidents

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Nigērijas Futbola federācijas (NFF) prezidents Sani Lulu svētdien tika atlaists no ieņemamā amata sakarā ar Nigērijas nesekmīgo sniegumu Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā.

Tāpat amatu zaudēja arī NFF viceprezidents Amanze Ugbulams.

Kā ziņots, Nigērijas prezidents Gudluks Džonatans trešdien pieņēma lēmumu uz diviem gadiem "diskvalificēt" savas vadītās valsts futbola izlasi no starptautiskām sacensībām.

Tikmēr NFF tehniskā komiteja, no kuras sastāva Lulu un Ugbulams arī tika izslēgti, svētdien lūdza valsts prezidentu izmainīt viņa trešdien pieņemto lēmumu.

Jau ziņots, ka Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) piektdien paziņoja, ka Nigērijai līdz 5.jūlija vakaram jāatceļ aizliegums valsts futbola izlasei piedalīties starptautiskās sacensībās.

Pretējā gadījumā Nigērijas Futbola federācijai draud diskvalifikācija.

FIFA ģenerālsekretārs Žeroms Valkē piektdien pastāstīja, ka Nigērijas prezidents aizgājis pārāk tālu. Kā paredz FIFA noteikumi, valsts amatpersonām nav nekādu tiesību jaukties valstsvienības un nacionālās federācijas darbos.

Kā ziņots, Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā Nigērija spēlēja vienā apakšgrupā ar Argentīnu, Grieķiju un Dienvidkoreju un palika pēdējā vietā, neiekļūstot astotdaļfinālā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu