Arī Spānijas futbolisti iekļūst Pasaules kausa pusfinālā (43)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pasaules kausa izcīņas finālturnīra pusfinālā sestdien pēdējā iekļuva 2008. gada Eiropas čempione Spānija, kas ceturtdaļfināla mačā ar 1:0 (1:0) izrāva uzvaru pār Paragvajas futbolistiem.

Uzvaras vārtus septiņas minūtes pirms mača beigām guva Dāvids Vilja, kuram tie bija jau piektie finālturnīrā.

Spēles pirmā pusstunda aizritēja visai neizteiksmīgā cīņā, praktiski bez sitieniem pa pretinieku izlases vārtiem abu komandu izpildījumā. Spānijas izlase, kā jau ierasts, gan daudz vairāk kontrolēja bumbu, bet nespēja radīt reālus draudus Paragvajas izlases vārtiem.

Puslaika izskaņā gan spāņu iniciatīva sāka izpausties arvien vairāk, bet sitieni no patālas distances mērķi nesasniedza. Tikmēr Paragvajas futbolisti centās atbildēt ar retiem pretuzbrukumiem.

Pēc Nelsona Aedo Valdesa sitiena bumba pat nonāca Spānijas izlases vārtos, bet tiesneši nolēma, ka tie gūti no aizmugures stāvokļa.

Otrā puslaika sākumā spēles gaita būtiski nemainījās, bet tad ar dažu minūšu intervālu abas izlases ieguva tiesības izpildīt pa 11 metru soda sitienam pēc aizsargu pārkāpuma savā soda laukumā.

Taču ne Oskars Kardoso Paragvajas sastāvā, ne Ksavi Alonso Spānijas rindās tos nespēja realizēt. Alonso gan pirmo sitienu realizēja, bet to tiesnesis pārkāpuma dēļ neieskaitīja.

Pēc šiem notikumiem spēle kļuva ātrāka un interesantāka, bet joprojām ar spāņu futbolistu pārsvaru. Taču allaž pietrūka precīza sitiena uzbrukumu noslēgumos.

Un tomēr 83.minūtē Vilja "atslēdza" pretinieku vārtus, kad bumba pēc Pedro Rodrigesa sitiena vispirms atsitās pret vārtu stabu. Puse no gūtajiem vārtiem gan pienācās Andresam Injestam, kurš pirms tam bija apspēlējis vairākus pretinieku izlases aizsargus.

Spānija - Paragvaja 1:0 (0:0)

Vārtu guvēji: Davids Vilja 83'

Spānijas izlases pretiniece pusfinālā 7.jūnijā būs Vācija, kas sestdien ceturtdaļfinālā ar 4:0 sagrāva Argentīnu. Kā zināms, Spānija un Vācija pirms diviem gadiem tikās Eiropas čempionāta finālmačā un toreiz ar 1:0 uzvarēja pirmā.

Jau vēstīts, ka Pasaules kausa izcīņas futbolā finālturnīra pusfinālā piektdien pēc 40 gadu pārtraukuma iekļuva Urugvajas izlase, kas ceturtdaļfinālā dramatiskā mačā ar 4:2 pēcspēles 11 metru sitienu sērijā pieveica Ganu.

Pusfinālā 6.jūlijā Urugvajas izlase spēkosies ar Nīderlandi, kas ceturtdaļfinālā piektdien ar 2:1 pieveica pieckārtējo pasaules čempionvienību Brazīliju.

Paragvajas izlases sastāvs: Husto Viljars, Dario Verions,Paulo da Silva, Antolins Alkarass, Klaudio Merels, Viktors Kaseress (Lukass Barrioss 84.min.), Džonatans Santana, Edgars Barreto (Enrike Vera 64.min.), Kristians Riveross, Oskars Kardoso, Nelsons Aedo Valdess (Roke Santakruss 74.min.)

Spānijas izlases sastāvs: Ikers Kasiljass, Serhio Ramoss, Herards Pikē, Karless Pujols (Karloss Marčena 84.min.), Hoans Kapdevila, Serhio Buskets, Ksavi Ernandess, Andress Injesta, Ksavi Alonso (Pedro Rodrigess 75.min.), Davids Vilja, Fernando Torress (Fransesks Favregass 56.min.).

Komentāri (43)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu