Urugvajai dramatiska uzvara un vieta PK pusfinālā (189)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pasaules kausa izcīņas futbolā finālturnīra pusfinālā piektdien pēc 40 gadu pārtraukuma iekļuva Urugvajas izlase, kas ceturtdaļfinālā dramatiskā mačā ar 4:2 (0:1, 1:1) pēcspēles 11 metru sitienu sērijā pieveica Ganu.

Mača pamatlaikā rezultātu pirmā puslaika kompensācijas laikā atklāja Sulejs Muntari, bet spēles 55.minūtē Djego Forlans izlīdzināja rezultātu.

Jāpiebilst, ka Ganas izlasei jau mača papidlaika kompensācijas laikā bija lieliska iespēja izraut uzvaru, tomēr Asamoā Gjans nespēja realizēt 11 metru soda sitienu.

Mača pirmās 25 minūtes aizritēja Urugvajas izlases zīmē, kas izveidoja pāris uzbrukumus, tomēr pārspēt Ganas vārtsargu neizdevās.

Pirmā puslaika otrajā pusē iniciatīva jau piederēja Ganas futbolistiem, kuriem bija divas lieliskas iespējas gūt vārtus, taču precīzi spēlēja Urugvajas aizsargi un vārtsargs un rezultāts nemainījās.

Jau pirmā puslaika kompensācijas laika otrajā minūtē Muntari izdarīja negaidītu sitienu no soda laukuma robežas un uz pretkustību noķēra urugvajiešu vārtsargu Fernando Musleru, kurš ar šo sitienu netika galā, kas Ganai ļāva atklāt mača rezultātu.

Otrais puslaiks sākas ar lielu Urugvajas spiedienu uz pretinieku vārtiem, kas noveda pie tā, ka Ganas futbolistiem nekas cits neatlika, kā pārkāpt noteikumus, un pēc viena no pārkāpumiem Urugvajai bija iespēja izpildīt soda sitienu.

Tas tika uzticēts Forlanam, kurš ar spēcīgu un precīzu sitienu vārtu tālajā augšējā stūrī izlīdzināja rezultātu.

Pēc gūtajiem vārtiem Urugvajas izlase vēl kādu laiku saglabāja iniciatīvu, izveidojot labus un pietiekami bīstamus uzbrukumus, taču mača turpinājumā spēles gaita pakāpeniski izlīdzinājās un abas komandas spēlēja piesardzīgi.

Reālākā vārtu gūšanas iespēja radās 78.minūtē, kad pēc precīza Forlana centrējuma vārtu tuvumā bīstami nonāca Luiss Suaress, tomēr leņķis bija ass un Urugvajas uzbrucējs sita garām vārtiem.

Mača pamatlaika pēdējās minūtēs komandas īpaši neaizrāvās ar uzbrukumiem un vairāk domāja par savu vārtu drošību, līdz ar to reālu vārtu gūšanas iespēju nebija un mača pamatlaiks noslēdzās ar likumsakarīgu neizšķirtu 1:1.

Papildlaikā komandas lieki neriskēja un spēlēja ļoti piesardzīgi, tāpēc cīņa pārsvarā ritēja laukuma vidusdaļā. Tomēr papildlaika pēdējās desmit minūtēs

Ganas komanda bija pārņēmusi iniciatīvu un izveidoja vairākus bīstamus uzbrukumus, taču līdz rezultatīvam noslēgumam pietrūka precizitātes un veiksmes.

Dramatiski notikumi risinājās jau papildlaika kompensācijas laikā. Vispirms Suaress saņēma sarkano kartīti, jo tīši ar rokām izsita bumbu no tukšiem vārtiem pēc Dominika Adijijā sitiena, taču Gjans nespēja izmantot iespēju izraut Ganas izlasei uzvaru ar 11 metru soda sitienu, jo trāpīja pa vārtu pārliktni.

Pēcspēles 11 metru sitienu sērijā, kurā Urugvaja bija pārāka ar 4:2, par galveno varoni kļuva Muslera, kurš spēja atvairīt Adijijā un Džona Mensā sitienus, bet izšķirošos vārtus guva Sevastjans Avreu.

Pusfinālā 6. jūlijā Urugvajas izlase spēkosies ar Nīderlandi, kas ceturtdaļfinālā piektdien ar 2:1 pieveica pieckārtējo pasaules čempionvienību Brazīliju.

Urugvaja - Gana 4:2 (0:1, 1:1)

Vārtu guvēji: Sulejs Muntari 45+2', Djego Forlans 55'

Atlikušās divas ceturtdaļfināla spēles notiks sestdien, kad sākotnēji Argentīna tiksies ar Vācijas izlasi, bet pēc tam Paragvaja spēkosies ar pašreizējo Eiropas čempionvienību Spāniju.

Urugvajas izlases sastāvs: Fernando Muslera, Maksimiljano Pereira, Djego Lugano (Andress Skoti, 38.min.), Maurisio Viktorino, Horhe Fukile, Alvaro Fernandess (Nikolass Lodeiro, 46.min.), Djego Peress, Ehidio Arevalo Rioss, Edinsons Kavani (Sevastjans Avreu, 76.min.), Luiss Suaress, Djego Forlans.

Ganas izlases sastāvs: Ričards Kingsons, Džons Peintsils, Aizaks Vorsā, Džons Mensā, Hanss Sarpejs, Entonijs Enens, Semjuels Inkoms (Stīvens Apija, 74.min.), Kvadvo Asamoā, Kevins Prinss Boatengs, Sulejs Muntari (Dominiks Adijijā , 88.min.), Asamoā Gjans.

Komentāri (189)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu