Blāns oficiāli kļuvis par Francijas izlases galveno treneri

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Bijušais Francijas futbola izlases aizsargs Lorāns Blāns piektdien oficiāli kļuvis par Francijas valstsvienības galveno treneri, paziņoja Francijas futbola federācija (FFF).

''Francijas futbola izlasi turpmāk vadīs Blāns. Viņa uzdevums būs atgriezt to atpakaļ savā īstajā vietā gan sportiskā, gan morālā ziņā. Ir svarīgi apzināties kļūdas, kas tikušas pieļautas pagātnē, un vairs tās neatkārtot,'' atklāja FFF prezidents Žans-Pjērs Eskalets, kurš šonedēļ paziņoja, ka atkāpjas no amata pēc neveiksmīgā valstsvienības starta Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā un skandāliem ap izlasi.

44 gadus vecais speciālists, kurš pēdējās trīs sezonas vadīja Bordo "Girondins" komandu un 2008/2009.gada sezonā ar to kļuva par Francijas čempionu, aizstās Raimonu Domenešu, kurš pirms Pasaules kausa izcīņas finālturnīra paziņoja, ka pametīs izlases galvenā trenera amatu.

Jau ziņots, ka maijā Blāns pameta "Girondins" galvenā trenera amatu, lai gan viņa līgums ar Bordo komandu bija spēkā līdz 2011.gadam.

Kā vēsta Francijas laikraksts "L'Equipe", "Girondins" no FFF saņems 1,5 miljonu eiro (1,05 miljonu latu) lielu kompensāciju.

Blāns, kurš Francijas izlases sastāvā laukumā izgājis 97 reizes, jau pirms Pasaules kausa finālturnīra piekrita divu gadu līgumam ar FFF.

Francijas futbola izlase Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā palika pēdējā vietā savā apakšgrupā ar izcīnītu vienu punktu un tikai vieniem gūtiem vārtiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu