Nīderlandes futbolisti pārspēj Brazīliju PK 1/4 finālā (145)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Par Pasaules kausa (PK) izcīņas futbolā pirmo pusfinālisti piektdien kļuva Nīderlandes izlase, kas ceturtdaļfinālā ar 2:1 (0:1) pārspēja pieckārtējo čempioni Brazīlijas valstsvienību.

Spēlē iesākās ātrā tempā, abās komandām cenšoties uzņemties iniciatīvu. Mača desmitajā minūtē pēc lieliskas Felipe Melu piespēles viens pret vienu ar Nīderlandes izlases vārtsargu izskrēja Robinju.

Brazīlietis neapjuka un pārliecinoši raidīja bumbu garām Mārtenam Štekelenburgam, panākot 1:0 Brazīlijas izlases labā.

Laba iespēja palielināt rezultāta starpību bija Žuanam 25.minūtē, bet Brazīlijas izlases aizsargs, kurš lieliski aizvadīja šo turnīru, sita pāri vārtiem pēc labas Daniela Alveša piespēles.

Puslaika vidū pēc teicamas brazīliešu saspēles no soda laukuma robežas sita Kakā, bet Štekelenburgs akrobātiskā lēcienā glāba savu komandu no vārtu zaudējuma.

Pirmais puslaiks tika aizvadīts fiziskā cīņā ar daudz noteikumu pārkāpumu abām komandām. Teritoriāls pārsvars nevienai no izlasēm nepiederēja, bet Brazīlijas valstsvienības uzbrukumi bija bīstamāki.

Komandas otro puslaiku uzsāka tāpat, kā pabeidza pirmo - spēle bija saraustīta, jo bieži tika pārkāpti noteikumi.

Spēles 53. minūtē Veslijs Snaijders no labās malas izdarīja centrējuma soda laukumā, kur bumbai neveiksmīgi ar galvu pieskārās Felipe Melu, un tā ielidoja vārtos.

Otrā puslaika vidū Nīderlandes izlasi vadībā izvirzīja tieši Snaijders pēc stūra sitiena izspēles. Pēc tam Nīderlandes futbolisti pārņēma iniciatīvu un kontrolēja mača gaitu. Piedevām spēles 73. minūtē Melu tīšām uzkāpa uz kājas Ārjenam Robenam un par to saņēma sarkano kartīti, atstājot Brazīlijas valstsvienību mazākumā.

Mača beigās spēle kļuva atklātāka, jo Brazīlija visiem spēkiem devās uzbrukumā, kamēr Nīderlandes izlase atbildēja ar bīstamiem pretuzbrukumiem, bet rezultāts vairs nemainījās.

Nīderlande - Brazīlija 2:1 (0:1)

Vārtu guvēji: Robinju 10', Felipe Melu 53' (savos vārtos), Veslijs Snaijders 68'

Nīderlandes izlases sastāvs: Mārtens Štekelenburgs, Georgijs van der Vīls, Džonijs Heitinga, Andrē Oijers, Džovanni van Bronkhorsts, Naidžels de Jongs, Marks van Bomels, Dirks Kujts, Veslijs Snaijders, Arjēns Robens, Robins van Pērsijs (Klāss Jans Huntelārs, 85.min.)

Brazīlijas izlases sastāvs: Huliu Sesars, Lusiu, Maikons, Žuans, Daniels Alvešs, Mišels Bastušs (Žilbertu, 62.min.), Žilbertu Silva, Felipe Melu, Kakā, Robinju, Luišs Fabianu (Nilmars, 77.min.).

Pusfinālā Nīderlandes pretinieks noskaidrosies Ganas un Urugvajas nacionālo komandu mačā. Šīs spēles sākums plkst. 21.30 tiešraidē LTV7.

Komentāri (145)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu