Uz PČ Stokholmā varētu doties līdz pat 3000 Latvijas fanu (11)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts/TVNET

Pašreizējās aplēses liecina, ka šogad uz pasaules hokeja čempionāta spēlēm, kas notiks Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā, varētu doties no 1500 līdz pat 3000 hokeja fanu.

Aptuveni 2000-3000 līdzjutēji dosies uz PČ

Sporta draugu kluba «Namejs» vadītājs Jānis Barkāns stāstīja, ka pārsvarā fani apmeklēšot vienu vai divas spēles, jo dzīves dārdzība Stokholmā liedzot doties uz garāku spēļu sēriju.

Taču viņš ir pārliecināts, ka čempionāts būs tikpat apmeklēts kā citus gadus un Latvijas izlase varēs rēķināties ar vismaz 2000-3000 hokeja līdzjutēju atbalstu.

Visapmeklētākā spēle būs pret Krieviju

Barkāns prognozēja, ka visapmeklētākā būšot Latvijas izlases spēle pret Krieviju 5.maijā. «Domāju, vismaz pusi no «Tallink» prāmja uz Stokholmu 4.maijā pasažieriem veidos tieši fani,» sacīja «Nameja» vadītājs.

Kopējo apmeklētību mazliet piesardzīgāk, 1500 līdzjutēju apjomā, prognozēja «Dinamo» fanu kluba valdes loceklis Aigars Krīgers.

Samazinās biļešu cenas

Pēc viņa teiktā, galvenokārt tikšot apmeklētas pirmās trīs spēles un daži sērijas noslēdzošie mači. Turklāt uz spēlēm ar Zviedrijas izlasi biļetes esot dārgas un grūti nopērkamas.

Taču pēdējā laikā esot vērojams, ka biļešu cenas krītoties, līdz ar to arī palielinoties interesantu skaits.

Šogad pasaules čempionāts no 4. līdz 20. maijam risināsies Zviedrijā un Somijā.

Sākot ar šo gadu, pasaules čempionāta augstākajā divīzijā visas 16 komandas, ņemot vērā Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) rangu, izkārtotas divās apakšgrupās, pa astoņām vienībām katrā. Tādējādi katrai valstsvienībai būs garantētas vismaz septiņas spēles.

Pirmajā apakšgrupā Helsinkos spēlēs Kanādas, Somijas, ASV, Šveices, Slovākijas, Baltkrievijas, Francijas un Kazahstānas valstsvienības.

Savukārt otrajā grupā Stokholmā spēlēs Latvija, Krievija, Zviedrija, Čehija, Vācija, Norvēģija, Dānija un Itālija.

Komentāri (11)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu