Latvijā ieradīsies rallija seriāla IRC organizatori (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

26. un 27. aprīlī Latvijā ieradīsies IRC (Intercontinental Rally Challange) organizatoru pārstāvji, lai iepazītos ar potenciālajām rallija norises vietām, rallija organizatoru komandu, kā arī tiktos ar Liepājas pilsētas un Latvijas valdības pārstāvjiem.

Jau iepriekš izskanējusi informācija, ka autosporta menedžmenta uzņēmums «RA Motosport» aktīvi strādā, lai jau 2013. gada janvārī vai februārī Latvijā varētu norisināties IRC sezonas atklājošais posms. Tas ir valsts mēroga projekts, tāpēc biedrība, organizējot šo pasākumu, uzrunājusi Nacionālo sporta padomi, vairākas pašvaldības, Ministru prezidentu Valdi Dombrovski, kā arī Latvijas Valsts prezidentu Andri Bērziņu. Līdz šim vislielākā atsaucība nākusi no Liepājas pašvaldības, kur pēc projekta prezentācijas pieņemts lēmums atbalstīt IRC posma norisi Liepājā un tās apkārtnē. Šonedēļ lēmumu par atbalstu plānots izskatīt arī Ventspils pašvaldībā.

Šā gada sākumā «RA Motosport» direktors Raimonds Strokšs devās uz Franciju, lai iepazītos ar IRC organizatoru komandu un saņemtu precīzus norādījumus, kas ir nepieciešams, lai šā sacensību seriāla posms varētu tikt rīkots Latvijā. Šobrīd IRC organizatoru pārstāvji - «Eurosport Events» motoru sporta direktors Fransuā Ribeiro un «Eurosport Events» IRC komercdirektors Antonello Lodoleti - iecerējuši ierasties Latvijā, lai izvērtētu līdz šim paveikto, iepazītos ar iespējamām pasākuma norises pilsētām un ātrumposmiem, kā arī tiktos ar Liepājas mēru un, iespējams, arī ar vairākiem Latvijas valdības pārstāvjiem.

«Liepājai jau ir pieredze organizējot Eiropas čempionāta posmu autosportā. Šis būtu nākamais solis, rīkojot Baltijā lielākās autosacensības, kas Liepājā pulcētu gan pasaules līmeņa sportistus, gan sporta līdzjutējus. Pašvaldībā ar Pilsētas attīstības un Finanšu komitejas pozitīviem lēmumiem esam apliecinājuši savu gatavību atbalstīt un līdzdarboties IRC posma organizēšanā Kurzemē 2013. gada sākumā, kas varētu izvērsties par īstiem sporta svētkiem pilsētā un veicinātu pilsētas atpazīstamību, kā arī dotu nepieciešamo atdevi un ieguldījumu pilsētas apkalpojošās sfēras uzņēmumiem,» organizatoru izvēli rīkot pasākumu Liepājā komentē Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks.

Straujo notikumu attīstību komentē arī biedrības «RA Motosport» direktors Raimonds Strokšs: «Iecere par IRC posma rīkošanu radās jau pirms trīs gadiem, tādēļ ir liels prieks, ka kopš pērnā gada nogales esam pavirzījušies daudz tuvāk savam mērķim. Ja viss izdosies, šīs noteikti būs lielākās autosporta sacensības Baltijā, un tā būs lieliska iespēja reģiona sportistiem startēt tik prestižās sacensībās, kā arī skatītājiem izbaudīt pasaules līmeņa sportistu sniegumu. Līdz šim esam ieguldījuši daudz darba, un tas, vai Latvijā šīs sacensības tiks rīkotas, būs zināms jau jūnijā.»

«Intercontinental Rally Challange» tika izveidots 2006. gadā un kopš tā laika tas tiek uzskatīts par vienu no spēcīgākajiem rallija seriāliem pasaulē. Tajā piedalās arī vairākas rūpnīcu komandas. Dalībnieki sacensībās piedalās ar S2000 klases automašīnām un katra posma trīs dienu laikā ātrumposmos veic aptuveni 230 km. Ja Latvijā tiks rīkots IRC posms, tad tās būs vienīgās pilnvērtīgās ziemas rallija sacensības šajā seriālā, tādēļ sagaidāms gan iespaidīgs dalībnieku skaits, gan liels rallija fanu pieplūdums no kaimiņvalstīm.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu