Naglis otrajā vietā pēc "Riga Baja" pirmās dienas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Rallijreidā "Riga Baja" ar labāko Latvijas un Krievijas sportistu līdzdalību pēc pirmās dienas sacensībām līderis ir Krievijas sportists Boriss Gadasins, kurš par minūti un 48 sekundēm apsteidz labāko Latvijas pārstāvi Jāni Nagli, informēja Riga Baja preses sekretārs Renārs Buivids.

"Riga Baja" vienlaicīgi ir Latvijas rallijreida čempionāta un Krievijas rallijreida čempionāta ceturtais posms. Tieši Madonā kļūs zināms Krievijas čempions. Uz šo titulu absolūtajā ieskaitē pretendē uzreiz trīs braucēji, bet izredzes izcīnīt medaļas ir kopumā pieciem pilotiem, tādēļ arī notiek asa cīņa par katru pozīciju. Pirmās dienas rezultāti vēl nav apstiprināti pat pirms otrās dienas sacensību starta. Lai arī divas stundas pēc pusnakts rezultāti tika apstiprināti, taču Krievijas pusei radās vēl iemesls protestiem.

Vairums problēmu izraisīja laika apstākļi, jo vairākiem autosportistiem neizdevās pabeigt otro posmu - mašīnas iestiga dubļos. Līdz ar to tās neizgāja uz starta arī trešajā posmā. Tika pieņemts lēmums "Riga Baja" kopvērtējumā ieskaitīt rezultātus pēc daļēju posmu veikšanas, bet iestigušajām mašīnām tika noteikts soda laiks.

Pēc paša izraisītās avārijas sacensības sestdien nevarēs turpināt Andrejs Čeredņikovs, kurš atpakaļ uz servisa zonu devās, braucot pa trasi pretējā virzienā. Notika sadursme ar "Riga Baja" līderi Borisu Gadasinu, kura mašīnu pa nakti no piektdienas uz sestdienu mehāniķi atjaunoja startam atbilstošā stāvoklī. Sestdien pirms "Riga Baja" izšķirošajiem diviem posmiem starta sarakstā tika iekļautas 25 ekipāžas.

Tā kā Latvijas rallijreida čempionāta otrais posms notika februārī Sanktpēterburgā (Krievija), tad vairākiem Krievijas sportistiem ir labas izredzes pacīnīties par augstām vietām arī Latvijas ieskaitē. "Riga Baja" ir mūsu valsts čempionāta ceturtais posms, bet izšķirošās cīņas oktobrī Skrundā notiekošajā "Mustangā".

Sestdien "Riga Baja" dodas Vietalvas virzienā, kur tiks veikti divi ātrumposmi (pa 91 kilometram katrs).

Aktuālā informācija atrodama LAF 4x4 komisijas mājas lapā - www.crosscountry.lv/4x4/.

"Riga Baja" absolūtais vērtējums pēc pirmās dienas

(rezultāti nav apstiprināti)

1. Boriss Gadasins (Krievija, "Nissan") T1 1.26:14

2. Jānis Naglis (Latvija, "Mitsubishi") T1 +1:48

3. Iļja Kuzņecovs (Krievija, "Mitsubishi") T1 +4:34

4. Toms Brants (Latvija, "Mitsubishi") RS +4:53

5. Raivis Zeltiņš (Latvija, "Mitsubishi") RS +5:52

6. Aleksandrs Miroņenko (Krievija, "Nissan") T1 +5:58

7. Andris Feldmanis (Latvija, "OSCar") RS +8:27

8. Guntars Laugalis (Latvija, "Mitsubishi") RS +18:57

9. Jānis Āzis (Latvija, "OSCar") T1 +20:32

10. Jevgeņijs Batajevs (Krievija, "UAZ") N +21:42

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu