Nīderlande un Japāna iekļūst PK izcīņas astotdaļfinālā (2)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pasaules kausa izcīņas finālturnīra futbolā astotdaļfinālā ceturtdien no E apakšgrupas iekļuva Nīderlandes un Japānas valstsvienības. Šīs grupas pēdējās kārtas spēlēs Nīderlande ar 2:1 (1:0) pieveica Kamerūnu, bet Japānas futbolisti ar 3:1 (2:0) pārspēja Dāniju.

Nīderlandes un Kamerūnas mačā vārtus uzvarētājiem guva Klāss Jans Huntelārs un Robins van Pērsijs, bet Kamerūnai goda vārtus guva Samuels Eto, kurš realizēja 11 metru soda sitienu.

Tikmēr Japānas un Dānijas savstarpējā cīņā uzvarētājiem vārtus guva Keisuke Honda, Jasuhito Endo un Šinji Okazaki, bet dāņiem vienīgo reizi precīzs bija Jons Dāls Tomasons. Jāpiebilst, ka Japāna divus vārtus guva pēc teicami izpildītiem soda sitieniem.

Japānas un Dānijas komandu spēles pirmais puslaiks aizritēja līdzīgā cīņā, tomēr japāņi savu nelielo pārsvaru spēja pārvērst gūtajos vārtos.

Vispirms mača 17.minūtē Honda ar soda sitienu no apmēram 30 metru attālum atklāja rezultātu, bet 13 minūtes vēlāk Endo izpildīja soda sitienu no apmēram 20 metriem un arī bija precīzs, dubultojot Japānas izlases pārsvaru.

Otrā puslaika sākumā Japāna varēja gūt arī trešos vārtus, taču Dānijas vārtsargs Tomass Sērensens atsita bumbu, kas pēc tam atsitās pret vārtu stabu. Mača turpinājumā Dānija aktīvi uzbruka, tomēr samazināt rezultāta starpību tai neizdevās.

Mača 81.minūtē Dānijas izlases uzbrucējs Tomasons izpildīja 11 metru soda sitienu, kuru atvairīja japāņu vārtsargs Eidzi Kavašima. Pie atsistās bumbas pirmais piesteidzās Tomasons, kurš ar atkārtotu sitienu guva vārtus.

Tomēr Dānijai tā arī neizdevās atspēlēties, jo mača 87.minūtē lielisku individuālo meistarību nodemonstrēja Honda, kurš eleganti apspēlēja pretinieku aizsargus un izdarīja teicamu piespēli Okazaki, kurš bumbu raidīja tukšos vārtos, izšķirot šī mača likteni.

Dānijas izlases sastāvs: Tomass Sērensens, Dāniels Agers, Larss Jakobsens, Pērs Kroldrups (Sērens Larsens, 56.min.), Simons Busks Poulsens, Kristians Poulsens, Martins Jergensens (Jakobs Poulsens, 34.min.), Deniss Romedāls, Jons Dāls Tomasons, Tomass Kālenbergs (Kristians Ēriksens, 63.min.), Niklass Bendtners.

Japānas izlases sastāvs: Eidzi Kavašima, Juiči Kompano, Judzi Nakazava, Markuss Tulio Tanaka, Juto Nagatomo, Juki Abe, Makoto Hasebe, Daisuke Matsui (Šinji Okazaki, 74.min.), Jasuhito Endo (Juniči Inamoto, 90.min.), Jasuhito Okudo (Jasujuki Konno, 88.min.), Keisuke Honda.

Nīderlandes un Kamerūnas mačā rezultātu pirmā puslaika beigās ar precīzu sitienu no asa leņķa atklāja van Pērsijs, bet otrā puslaika sākumā kamerūniešu populārākais spēlētājs Eto realizēja 11 metru soda sitienu un izlīdzināja rezultātu.

Tomēr pēdējais vārds šajā spēlē piederēja Nīderlandei. Mača 83.minūtē laukumā uz maiņu nākušais Huntelārs ar atkārtotu sitienu guva vārtus un nodrošināja Nīderlandei uzvaru.

Svarīgi, ka aizvadītās spēles 73.minūtē laukumā devās viens no Nīderlandes izlases līderiem Arjēns Robens, kurš traumas dēļ šajā turnīra vēl nebija spēlējis.

Līdz ar to apakšgrupas kopvērtējumā Nīderlande izcīnīja deviņus punktus, bet otrajā vietā ar sešiem punktiem ierindojās Japāna. Trešā ar trīs punktiem palika Dānija, bet Kamerūnas futbolisti trīs mačos punktus tā ari neizcīnīja.

Astotdaļfinālā Nīderlande tiksies ar F grupas otro spēcīgāko komandu Slovākiju, bet Japānas futbolisti cīnīsies pret Paragvaju.

Kamerūnas izlases sastāvs: Amidū Solejmanū, Žeremī Njitaps, Nikolā N'Kulū (Rigobērs Songs, 73.min.), Stefans Mbija, Benuā Asū-Ekoto, Žans Makuns, Oreljēns Šedžū, Landrī N'Gemo, Gaetāns Bongs (Vensāns Abūbakars, 56.min.), Ēriks Motings (Mohamadū Idrisū, 72.min.), Samuels Eto.

Nīderlandes izlases sastāvs: Mārtens Štekelenburgs, Halids Bularūzs, Džons Heitinga, Joriss Matijsens, Džovanni van Bronkhorsts, Naidžels de Jongs, Marks van Bomels, Dirks Kujts (Eljero Elia, 66.min.), Veslijs Snaijders, Rafaels van der Vārts (Arjēns Robens, 73.min.), Robins van Pērsijs (Klāss Jans Huntelārs, 59.min.).

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu