Sacensībās «Rīgas Kausi» orientieristi sadalīs 2200 eiro balvu fondu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Nedēļas nogalē Baldones apkārtnē notiks orientēšanās sacensības «Rīgas kausi», kur piedalīsies gandrīz 600 dalībnieku. Sacensību dalībnieki ir no astoņām valstīm. Elites grupās kuplo dalībnieku skaitu pulcē gan dāsnās naudas balvas, kopā 2200 eiro, gan arī sacensību statuss - pirmā to diena ir Pasaules ranga līmeņa sacensības, TVNET informē LOF preses dienests.

Sacensību organizatori ir parūpējušies par augsta līmeņa sacensībām atbilstošu servisu to dalībniekiem. Lielākā daļa sacensību dalībnieku pēc savas distances veikšanas varēs sekot līdzi elites sportistu cīņām par naudas balvām. Elites grupās tiks lietota GPS, lai skatītāji varētu sekot līdzi sportistu maršrutam distancē. Šī tehnoloģija ir jaunievedums Latvijas orientēšanās dzīvē un padara orientēšanās skrējienu saprotamu arī skatītājiem bez iepriekšējās pieredzes šajā sportā. Sekot līdzi sacensību norisei palīdzēs arī vairāki radio kontrolpunkti, kā arī komentētāju komanda, kas informēs skatītājus par aktualitātēm.

Vīriešu grupā par galveno favorītu uzskatāms Krievijas sportists Dmitrijs Cvetkovs, bet viņam nopietnu konkurenci sagādās arī spēcīgākie Latvijas sportisti - Mārtiņš Sirmais un Edgars Bertuks, Andris Jubelis un citi. Pirmajā dienā konkurenci radīs arī Igaunijas izlases kandidāti, kuriem šīs sacensības ir noteiktas kā atlases uz EČ, no tiem spēcīgākie ir brāļi Sildi.

Starp sievietēm neredzēsim Aiju Skrastiņu, līdz ar to galveno favorītu lomas jāatvēl mūsu dienvidu kaimiņienēm lietuvietēm. Sandra Paužaite, Indra Valaite un Aušrine Kutkaite ir spēcīgākās trīs. Tomēr arī mūsu pašu sportistes - Krista Mihailova, Laura Vīķe un Kristīne Kokina noteikti iesaistīsies cīņā par labāko trijnieku. Sacensības plānotas tā, lai arī jaunieši un juniori varētu piedalīties cīņā par naudas balvām, kas pienākas elites kopvērtējuma pirmajam sešiniekam. Tieši sieviešu grupā kādas juniores ielaušanās sešiniekā šķiet reāla. Sandra Grosberga un Līga Valdmane jau līdzšinējā sezonas gaitā ir pierādījušas, ka spēj būt līdzvērtīgas konkurentes elites dāmām.

«Rīgas kausi» pirmo reizi tiek rīkoti tik augstā līmenī, bet jau vairākus gadus ir bijis Latvijas kausa posms. Izņēmums nav arī šis gads, kad šīs sacensības ir 3. LK posms. Latvijas kausa izcīņa turpināsies 5. un 6. maijā ar sacensībām «Aronas kauss», kuras norisināsies Jaunpiebalgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu