Paziņotas sieviešu izlases kandidātes EČ kvalifikācijai

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas Basketbola savienības treneru komisija apstiprinājusi sieviešu valstsvienības kandidātu sarakstu startam Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā. No 12.jūnija līdz 11.jūlijam Latvijas komanda ar Itālijas, Grieķijas, Somijas un Luksemburgas izlasēm cīnīsies par divām ceļazīmēm uz 2013.gada Eiropas čempionāta finālturnīru, kas notiks Francijā, vēsta LBS mājaslapa.

Valstsvienības galvenais treneris Aigars Nerips: «Kandidātu sarakstā iekļautas 19 spēlētājas. Oficiālā treniņnometne sāksies 8.maijā, kad ierindā būs lielākā daļa. Mazliet vēlāk pievienosies dažas «amerikānietes», kuru vietā pirmajā posmā darbā iesaistīsim vairākas jaunatnes izlašu kandidātes. No kandidātu saraksta svītrojām Aneti Klintsoni, kura Latvijā var ierasties tikai jūnija vidū.»

«Sastāvā vēl ir vairākas jautājuma zīmes,» teica Nerips. «Zanei Tamanei ir garantētais līgums uz pārbaudes laiku WNBA klubā. Ņemot vērā Zanes ilggadējo spēlēšanu valstsvienībā, esam nolēmuši nelikt šķēršļus viņas vēlmei pārbaudīt spēkus Amerikā. Zane pati ir apliecinājusi, ka pievienosies valstsvienībai gadījumā, ja viņai netiks piedāvāts līgums uz WNBA sezonas laiku.»

«Anita Teilāne paziņojusi, ka jau rudenī saplānojusi pēcsezonas laiku, savukārt Elīna Babkina pēdējā mēneša laikā izvairījusies no kontaktiem ar valstsvienības vadību. Fenerbahce treneris Džordžs Dikeoulakoss atbalsta viņas spēlēšanu valstsvienībā, savukārt no sarunas ar aģenti izriet, ka konkrēta piedāvājuma no WNBA Elīnai pagaidām nav,» atklāja Nerips.

«Abos gadījumos ar basketbola savienības treneru komisijas akceptu iesim oficiālo ceļu, ko paredz FIBA noteikumi - uz spēlētāju klubiem tiks nosūtīts oficiāls uzaicinājums un par to informēsim viņu aģentus,» skaidroja valstsvienības treneris. «Ja spēlētājs bez objektīva iemesla atsakās spēlēt valstsvienībā, ir paredzētas konkrētas sankcijas, līdz pat diskvalifikācijai klubu turnīros.»

Gatavojoties Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram paredzētas 8-9 pārbaudes spēles. 19. maijā Panevēžā spēlēsim ar Baltkrievijas komandu, 20. maijā turpat ar Lietuvas izlasi. 27. maijā lietuvietes viesosies Arēnā Rīga. Jūnija pirmajām dienām pretinieces vēl meklējam. No 6. līdz 8. jūnijam Kauņā spēlēsim turnīrā ar Zviedrijas, Spānijas un Lietuvas komandām.

Latvijas sieviešu basketbola izlases kandidātes dalībai 2013.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā

Elīna Babkina, Zane Tamane (abas Stambulas «Fenerbahce», Turcija), Kristīne Kārkliņa («Cadi La Seu», Spānija), Anda Eibele, Santa Dreimane, Agnija Reke, Anete Horelika (visas «Cēsis»), Baiba Eglīte, Anete Šteinberga, Kristīne Vītola (visas Teksasas universitāte, ASV), Anete Klintsone (Kalifornijas universitāte, ASV), Ieva Krastiņa, Līga Šurkusa (abas «TTT Rīga»), Liene Priede (Misūri universitāte, ASV), Zane Jākobsone («Arxil», Spānija), Sabīne Niedola («Caja Rural Tintos de Toro», Spānija), Aija Putniņa (Kauņas «Viči-Aištes», Lietuva), Liene Jansone («Pays d'Aix», Francija), Aija Brumermane (Skio «Famila Wuber», Itālija), Anita Teilāne («Vasas», Ungārija).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu