Audi iegādājies Ducati (31)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Volkswagen koncernā ietilpstošais autoražotājs Audi par 860 miljoniem eiro iegādājies itāļu motociklu ražotāju Ducati ar visiem tā parādiem, kuru dzēšanai tiks izlietoti līdz pat 800 miljoniem no šīs summas.

Audi pārstāvji norāda, ka Ducati iegāde dos labumu gan četru gredzenu zīmolam, gan Volkswagen koncernam kopumā. Kā nozīmīgākie ieguvumi no Ducati pārņemšanas tiek minēta itāļu pieredze un zināšanas motoru konstruēšanā un svara samazināšanā.

Volkswagen koncerns par itāļu kompāniju interesējas jau sen, kopš 2008. gada. Toreiz par Ducati īpašniekiem kļuva investīciju firma Investindustrial SpA, taču VW neatmeta cerības kādreiz iegūt Ducati savā īpašumā, un nu tas ar Audi starpniecību ir noticis.

Ducati pērn visā pasaulē realizēja aptuveni 42 tūkstošus motociklu, bet uzņēmuma apgrozījums sasniedza 480 miljonus eiro. Uzņēmumam ir divas rūpnīcas - viena pie galvenās mītnes Boloņā un viena - Taizemē. Darbinieku skaits ir apmēram 1100.

Par motociklu ražotāja dibināšanas gadu tiek uzskatīts 1926.gads, kad Boloņā durvis vēra Societa Scientifica Radiobrevetti Ducati. Šis uzņēmums gan līdz pat 1949. gadam nodarbojās ar radio detaļu un aprīkojuma ražošanu un tikai tad pievērsās dzelzs rumakiem, no kuriem pirmais bija mopēds ar 60 kubikcentimetru motoru.

Tagad Ducati ir sava MotoGP komanda, kurā brauc septiņkārtējais čempions Valentino Rossi, savukārt Superbaiku pasaules čempionātā Ducati sniedz atbalstu privātajiem braucējiem, kas čempionātā uzvarējuši 14 reizes kopš 1990.gada.

Komentāri (31)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu