«Ghetto Games» sezonas starts 13. maijā Grīziņkalnā (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Populārākās ielu sporta veidu un kultūras kustības «Ghetto Games» sezonu atklās 13. maijā Rīgā, Grīziņkalnā. Laikā no plkst. 10.00 skeitparkā notiks pirmās šīs sezonas sacensības ielu basketbolā un citos ielu sporta veidos. Atklāšanu papildinās arī ielu dejotāju un ielu vingrotāju priekšnesumi. Bet jau 16. maijā pirmos mačus aizvadīs ielu futbolisti, TVNET informē pasākuma organizatori.

«Ghetto Games» sacensības regulāri notiks tieši Rīgā, Grīziņkalna skeitparkā, kad trešdienās tiks spēlēts ielu futbols, bet ceturtdienās norisināsies tradicionālās ielu basketbola sacensības līdz pat augusta beigām.

Latvijas Mobilā Telefona viceprezidents Ingmārs Pūķis: «Jebkurā nozarē - biznesā, izglītībā vai sportā – panākumus iespējams sasniegt, trenējoties sev piemērotā vidē. Svarīgi, lai tā būtu ērti sasniedzama un pieejama bez ierobežojumiem. Grīziņkalns jau vairākas sezonas apvieno populārākos ielu sporta veidus, bet «Ghetto Games» komandas rīkotie pasākumi - sniedz sacensību garu simtiem jauniešu. Arī OKartei ir būtiski, lai sportojot jaunieši pilnveido ne tikai savu ķermeni, bet arī personību.»

«Ghetto Basket» tradicionāli viesosies daudzās vietās ārpus galvaspilsētas, kļūstot par pilsētas svētku sastāvdaļu Siguldā, Salaspilī, Brocēnos, Saulkrastos un Alūksnē, kā arī Valmierā, Ķekavā, Dobelē, Limbažos, Ventspilī un Jūrmalā. Arī šogad «Ghetto Basket» sezonas labākajām komandām būs iespēja cīnīties par iespēju pārstāvēt Latviju Vācijas un Krievijas ielu basketbola turnīros. Savukārt sezonas čempionkomandai Andris Biedriņš dāvās braucienu uz NBA spēli Ņujorkā.

Pirmo reizi «Ghetto Games» izies no Grīziņkalna robežām un ar septiņiem sporta veidiem 2.jūnijā viesosies Jēkabpilī un 9.jūnijā Daugavpilī. Šīs vasaras jaudīgākais un vērienīgākais notikums norisināsies no 29. jūnija līdz 1. jūlijam, jo pirmo reizi notiks starptautisks ielu kultūras, sporta un mūzikas notikums «Ghetto Games festivāls Ventspilī», kurš 10 sporta veidos pulcēs 1500 dalībniekus no 15 valstīm. Paralēli sportiskajām aktivitātēm Ventspils Piedzīvojumu parkā paredzēti arī dažādi mūzikas pasākumi, no kuriem vērienīgākais būs «Red Bull Tour Bus» jauno mūziķu koncerts. Sestdienas vakarā Piedzīvojumu parkā uzstāsies arī citi Latvijā populāri DJ, un vakara galvenais viesis būs «Gacho».

«Ghetto Games» debiju piedzīvoja 2011. gada vasarā, Rīgā, Grīziņkalnā apvienojot daudzu sporta veidu – ielu basketbola un futbola, ekstrēmo sporta veidu – BMX frīstaila, inline skrituļslidošanas, skeitborda, velotriāla – pārstāvjus, kā arī ielu deju un ielu vingrošanas meistarus. Grīziņkalnā regulāri notika ne tikai sacensības, bet jauniešiem bija iespēja bez maksas apgūt šos sporta veidus dažādās meistarklasēs un īpašos treniņos.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu