Slakteris cieš avārijā F-2 pirmā posma sacensībās Ungārijā (7)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas ātrumlaivu komandas ''Riga Powerboat Team'' pilots Uvis Slakteris svētdien Dunaujvarosā (Ungārija) F-2 pasaules čempionāta finālbrauciena otrajā atkārtotajā startā cieta bīstamā avārijā.

Ungārijas posma sacensībās notika netipiski daudz avāriju, tādēļ tika rīkoti vairāki atkārtoti starti.

Otrā atkārtotā starta laikā avārijā tika iesaistīts arī Slakteris. Divi citi piloti ietriecās viņa laivā, kā rezultātā laiva tika smagi bojāta un pakļuva zem ūdens. Pateicoties gaisa spilveniem un citām drošības sistēmām, Slakteris, lai arī sarijies ūdeni, tomēr laimīgi nokļuva ārpus laivas virs ūdens.

Šis negadījums Slakterim bija viens no smagākajiem viņa karjerā. ''Salīdzinot ar šīs dienas avāriju, nāves cilpa 2008. gada Rīgā notikušajā F-2 Pasaules Čempionātā bija viegla pastaiga,'' - tā par notikušo iespaidos dalās Uvis Slakteris.

Starta laikā ātrums bija labs, taču cīņa par augstāku vietu bija nežēlīga. Rezultātā Latvijas sportistam, kurš nonāca sadursmes krustugunīs, šis veiksmīgi iesācies posms noslēdzās ar pamatīgiem sasitumiem.

Brīvajos treniņos Slakterim bija otrs labākais rezultāts, un izslēgšanas braucienos jeb tā sauktajos ''Match Race'' Slakteris izcīnīja trešo vietu.

Kvalifikācijas kopvērtējumā latvietim finālbraucienā tika noteikta sestā sākuma pozīcija, no kuras viņš arī šodien mēģināja gūt punktus čempionāta kopvērtējumam. Taču sacensībās Slakterim, kā ātrumlaivas pilotam ar pamatīgu pieredzi un meistarību, tomēr pietrūka mazliet veiksmes.

Pēc tam notika vēl vairāki atkārtoti stari un avārijas, līdz kamēr beidzot noskaidrojās sacensību uzvarētāji. Pirmajā vietā Jusefs Al Rubajans (Yousef Al Rubayan) no Kuveitas, otrajā un trešajā vietā finišēja brāļi no Anglijas Kolins un Ovens Dželfi (Colin Jelf, Owen Jelf).

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu