Aile uzvar Eiropas čempionātā Sudraba flotes sacensībās

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas jaunā olimpiskā cerība "Laser Radial" klases burātāja Anna Aile no Priedaines jahtkluba šonedēļ uzvarēja Eiropas čempionātā Sudraba flotē sacensībās Tallinā.

Līdz ar to sacensību kopvērtējumā viņa ierindojās 45.vietā, jo labākās sportistes pēc priekšsacīkstēm sacensības turpināja Zelta flotē.

Pēc priekšsacīkstēm noskaidrojās, ka Ailei pietrūka viena vieta un tikai trīs punktu, lai finālsacensībās startētu Zelta flotē.

Latvijas sportiste sacensības noslēdza ar 128 punktiem, par 11 punktiem apsteidzot Sudraba flotē otrajā vietā palikušo dānieti Katrīni Hallu. Pēdējos trijos braucienos, kuros sacentās tikai Sudraba flotes sportistes, Aile ieņēma attiecīgi otro, septiņpadsmito un devīto vietu.

Pati sportiste pēc sacensībām izteica nožēlu par to, ka neizdevās iekļūt Zelta flotē, tomēr sarunā ar aģentūru LETA uzsvēra, ka šis starts viņai ir patīkama motivācija drīzumā Vācijas pilsētā Ķīlē gaidāmajam Pasaules kausa posma un pasaules čempionātam, kas jūlijā risināsies Skotijā.

Kā ziņots, pēc pavasarī aizvadīto sacensību rezultātiem, Šveicē, Itālijā, Francijā un Nīderlandē Latvijas burātāja pašlaik ieņem augstāko vietu pasaules ISAF rangā - 94.pozīciju.

Paralēli Eiropas čempionātam "Laser Radial" klasē sievietēm Eiropas čempionāts notika arī "Laser Standard" klasē vīriešiem, taču tajā nepiedalījās neviens Latvijas burātājs.

Kā ziņots, jūlijā Skotijā notiks pasaules čempionāts, kas būs pirmais olimpiskās atlases posms.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu