Slavenā amerikāņu peldētāja Bērda atzinusies centienos veikt pašnāvību

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Slavenā amerikāņu peldētāja Amanda Bērda savā nesen iznākušajā autobiogrāfijā atzinusies, ka pirms pāris gadiem depresijas iespaidā centusies izdarīt pašnāvību.

Bērda izdevusi grāmatu «In the Water They Cant See You Cry» («Ūdenī nav redzamas tavas asaras»), kurā iekļautas vairākas sensacionālas atzīšanās. Sensacionālākā no tām - 2007.gadā Bērdas vīrs Saša Brauns atradis viņu guļam asiņainā vannā pēc tam, kad peldētāja bija centusies pārgriezt sev vēnas.

«Ziniet, ka jūs neesat vientuļi. Ir miljoniem cilvēku visā valstī un pasaulē, kas izjūt to pašu, ko jūs,» Bērda vērsusies pie lasītājiem.

Bērda slavena kļuva 1996.gadā, kad 14 gadu vecumā izcīnīja medaļu Atlantas olimpiskajās spēlēs. Zīmīgi, ka pirmo piedāvājumu sarakstīt autobiogrāfiju viņa saņēmusi jau tad.

«Manā dzīvē nav nekā interesanta, par ko rakstīt. No rīta pieceļos, eju uz skolu, trenējos un guļu. Grāmata ietilptu vienā lapā,» Bērda teica pirms 16 gadiem.

Pie grāmatas Bērda beidzot sāka strādāt 2008.gada decembrī.

«Domāju, ka daudziem sportistiem bijušas problēmas ar anoreksiju, bulīmiju vai depresiju,» piebilda Bērda, kura daudzkārt piedalījusies atklātās fotosesijās un tiek uzskatīta par vienu no valsts skaistākajām sportistēm.

Bērda atzinusies, ka viņai depresīvās tieksmes parādījušās vēl vidusskolā pārlieku lielās sabiedrības uzmanības un vecāku šķiršanās dēļ. Tagad peldētāja vairs nelieto antidepresantus, tomēr regulāri apmeklē psihoterapeitu un cer kvalificēties Londonas olimpiskajām spēlēm.

Peldētāja atzinusi, ka cer dzemdēt otru bērnu, bet pēc tam vēlreiz atgriezties lielajā sportā un kvalificēties arī 2016.gada Riodežaneiro Olimpiādei.

30 gadus vecā Bērda savas karjeras laikā izcīnījusi divas olimpiskās zelta godalgas, četrus sudrabus un vienu bronzu. Savukārt par pasaules čempioni viņa kļuvusi tikai vienu reizi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu