«Liepājas metalurgs» un «Skonto» sasniedz kausa izcīņas finālu (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.skliepajasmetalurgs.lv

Latvijas kausa izcīņas futbolā finālu trešdien pārliecinoši sasniedza «Liepājas metalurgs», bet «Skonto» spēlētāji izrāva dramatisku uzvaru pusfināla mača pēdējās sekundēs.

Pusfināla mačā liepājnieki ar rezultātu 4:1 (2:0) izbraukumā sagrāva «Jelgavas» vienību.

Uzvarētājiem pa vieniem vārtiem guva Jurģis Kalns, Ritus Krjauklis, Vladimirs Kamešs un Niks Savaļnieks, savukārt «Jelgavas» labā precīzi sita lietuvietis Deivids Lukošis.

«Liepājas metalurgs» kopš 1998.gada Latvijas kausa finālā spēlējis sešas reizes, bet uzvarējis tikai vienu - 2006.gadā.

Pēc šīs pusfināla spēles noslēguma kļuva zināms, ka Latvijas kausa fināls 12.maijā notiks Liepājā, jo uz rīkošanu pretendēja tieši «Jelgavas» un «Liepājas metalurga» komandas. «Skonto» atteicās no iespējas uzņemt Latvijas kausa finālu, bet «Gulbenes» komandas mājas spēļu stadions neatbilst finālspēles organizēšanas televīzijas translācijas nodrošināšanas prasībām.

Otrajā pusfināla mačā «Skonto» futbolists Aleksandrs Fertovs guva vārtus cīņas pēdējā minūtē un palīdzēja savai komandai ar 1:0 (0:0) uzvarēt «Gulbeni».

Šīs abas komandas savā starpā noskaidroja, kura no vienībām pievienosies «Ventspils», «Liepājas metalurga» un Daugavpils «Daugavas» komandām kā šā gada Latvijas pārstāve Eirokausos. Līdz ar to «Skonto» šovasar piedalīsies UEFA Eiropas līgas kvalifikācijā.

«Skonto» futbolisti Latvijas kausa finālā spēlējuši 12 reizes, bet pēdējo reizi to darīja 2006.gadā. Komanda Latvijas kausā uzvarējusi septiņas reizes (pēdējo reizi 2002.gadā) un dala titulētākās vienības godu ar «Elektronu».

Latvijas kausa ceturtdaļfināla mačos pagājušajā mēnesī «Jelgava» savā laukumā ar rezultātu 2:1 pagarinājumā pārspēja pagājušās sezonas valsts čempionvienību un kausa ieguvējus «Ventspili», «Liepājas metalurgs» savā laukumā ar 1:0 pieveica Daugavpils klubu «Daugava», «Gulbene» ar 3:1 izbraukumā uzvarēja Rīgas «Daugavu», kas iepriekš saucās «Jūrmala-VV», bet «Skonto» futbolisti ar 1:0 pārspēja «Jūrmalu».

Pagājušā gada finālā «Ventspils» ar 3:1 pārspēja «Liepājas metalurgu».

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu