«Eži/LMT» regbija klubs vēlas aizvadīt sekmīgāku sezonu nekā pagājušajā gadā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zigismunds Zālmanis, "Nikon"

Latvijas Mobilā telefona (LMT) Regbija klubs «Eži» 2012. gadā vēlas aizvadīt sekmīgāku sezonu nekā iepriekšējā sezonā un izcīnīt uzvaras gan Latvijas čempionātā, gan kausa izcīņā, trešdien notikušajā jaunās sezonas prezentācijas preses konferencē pauda kluba pārstāvji.

«Ceram, ka 2012. gada sezonā gan spēlētāji, gan treneri izdarīs visu, lai sasniegtu izvirzītos mērķus. Pagājušais bija sudraba gads,» sacīja LMT prezidents Juris Binde, kurš atgādināja, ka regbija kluba «Eži» un LMT sadarbība ilgs jau astoņpadsmito gadu. «Klubs tika izveidots, lai jaunieši varētu apgūt šo pasaulē tik ļoti populāro sporta spēli, kas Latvijā diemžēl nav tik populāra,» viņš atzina.

Kluba prezidents Lauris Rasnačs teica, ka ziemā paveikts ļoti liels darbs, lai spēlētāji līdz sezonas sākumam būtu ieguvuši optimālu formu. «Īstermiņa mērķis mums ir augstākā kaluma medaļas Latvijas čempionātā visās vecuma grupās, bet ilgtermiņā – spēles prasmes un pieredzes bagātināšana spēlētājiem visās vecuma grupās.»

Pieaugušo komandas galvenais treneris Juris Straume pastāstīja, ka šogad nopietnāk tiks komplektēts sastāvs. Būs divas komandas regbijā 7, kas ir olimpiskais sporta veids un līdz šim klubā tika uztverts vairāk kā izklaide. «Vēlamies tikt skaidrībā, kurš septiņnieku vēlas spēlēt nopietni, bet kurš vairāk sava prieka pēc. Arī šajā regbija paveidā, lai sasniegtu līmeni, ir jādarbojas profesionāli,» paskaidroja treneris.

Jau sestdien notiks Latvijas kausa izcīņa regbijā 7, kur «Eži» būs pārstāvēti ar divām komandām. Latvijas čempionātā lielajā jeb klasiskajā regbijā startēs astoņas komandas, arī «Eži/LMT». Kluba U20 komanda šogad piedalīsies arī apvienotajā Lietuvas un Latvijas U20 čempionātā.

«Ežu» lielās komandas kapteinis Ivars Lamberts prognozēja, ka 2012. gadā varētu būt interesantākā sezona pēdējā laikā. «Mums tagad notiek sastāva atjaunināšana, bet Latvijā palielinās regbija ģeogrāfija, jo būs arī komanda Liepājā un pastāvīgāka komanda Baldonē,» viņš klāstīja.

Klubā uzskata, ka pērn otrā vieta Latvijas čempionātā un zaudējums finālā Latvijas kausa izcīņā skaidrojams ar to, ka izšķirīgajās spēlēs vīri nav paspējuši atjaunoties emocionāli. «Pusfinālos abos turnīros spēlētāji izlika par 120 procentiem, bet finālam vairs nepietika emociju,» vienprātīgi bija gan J. Straume, gan Lamberts.

Kluba komandas būs pārstāvētas arī visās vecuma grupās bērnu un jauniešu čempionātā. «Mums regbisti ir jau no 8, 9 gadu vecuma, Latvijas čempionātā piedalāmies U11, U13, U15, U17 kā arī U20 grupā, kas gan vairāk jau līdzinās pieaugušajiem,» sacīja kluba trenere Dace Straume. «Jaunajā sezonā vairāk iznāks sacensties ar Lietuvas komandām, jūlija beigās un augusta sākumā būs nometne Ozolmuižā, bet 8. septembrī paredzēts «Ežu kausu» turnīrs jaunatnes komandām.»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu