MotoGP sezona sākas ar Lorenso uzvaru Katarā (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pasaules motošosejas čempionāta sezonas pirmajā posmā - Kataras «Grand Prix» - svētdien pie uzvaras tika spānis Horhe Lorenso no «Fiat Yamaha» vienības.

2010.gada pasaules čempions prožektoru gaismā notikušajā posmā finišā par nepilnu sekundi apsteidza savu tautieti Daniju Pedrosu no «Repsol Honda» komandas.

Savukārt trešais finišu sasniedza pagājušā gada čempions austrālietis Keisijs Stouners, kurš arī pārstāv «Repsol Honda» komandu. Viņš savas karjeras laikā Katarā spējis uzvarēt četras reizes.

Foto: Reuters/ScanPix

Lorenso sacīkstes uzsāka no pirmās starta pozīcijas, tomēr pēc trim apļiem viņu apsteidza Stouners, kurš līderpozīciju saglabāja lielāko daļu distances. Trīs apļus pirms finiša Lorenso atkal atguva vadību, bet austrālietis līdz finišam atkrita uz trešo pozīciju.

Kā ziņots, pirmssezonas testos vislabākos rezultātus uzrādīja Stouners un Pedrosa, kuri tiek nosaukti kā galvenie pretendenti uz uzvaru kopvērtējumā.

Pagājušās sezonas noslēguma kopvērtējumā Stouners izcīnīja 350 punktus, par 90 punktiem apsteidzot Lorenso. Trešo pozīciju ar 228 punktiem izcīnīja tā brīža Stounera komandas biedrs Andrea Dovicioso no Itālijas.

Šosezon «MotoGP» klasē paredzētas 18 sacīkstes, no kurām pēdējās novembrī notiks Spānijā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu