Stouners noskaņots nosargāt titulu (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pagājušās sezonas pasaules motošosejas čempions prestižajā «MotoGP» klasē austrālietis Keisijs Stouners no «Repsol Honda» komandas jaunajā sezonā, kas sāksies šajā nedēļas nogalē, noskaņots nosargāt titulu.

Pirmssezonas testos vislabākos rezultātus uzrādījis tieši Stouners un viņa komandas biedrs Danijs Pedrosa no Spānijas.

Stouners, kurš par pasaules čempionu kļuva arī 2007.gadā, kad pārstāvēja «Ducati» komandu, noraidījis, ka nesenā trešā bērna piedzimšana un pagājušās sezonas sasniegumi traucēs viņam koncentrēties uz jaunām uzvarām.

«Daudzi saka, ka sportists pēc apprecēšanās kļūst lēnāks, taču es savā pirmajā vīra kārtā pavadītajā gadā kļuvu par pasaules čempionu,» atgādina 26 gadus vecais Stouners. «Kad uzzināju, ka sieva atkal gaida bērnu, tiku pie otrā čempiona titula. Līdz ar to starp šīm lietām diez vai ir kāda sakarība.»

Stouners apgalvo, ka viņš ļoti ātri pieradis pie jaunajiem 1000 kubikcentimetru motocikliem, kuri šajā sezonā aizstās iepriekš lietotos 800 kubikcentimetru braucamos, lai arī ar iepriekšējo motociklu viņš varētu cerēt uz vēl labākiem rezultātiem.

«Tas bija diezgan kaitinoši, jo jaunās sezonas motocikls jau bija izveidots, bet tad vadība pēkšņi paziņoja par izmaiņām noteikumus. Tāpēc mums nācās motociklu padarīt vēl par četriem kilogramiem smagāku,» atklājis Stouners. «Tas mums kalpo par sliktu, jo motocikls tika izveidots, ņemot vērā iepriekšējo svaru. Tas ietekmē daudzas lietas.»

Jau ziņots, ka Pedrosa tikmēr pagājušajā nedēļā tika apcietināts par viltotas laivas licences glabāšanu, taču tajā pašā dienā sportistu atbrīvoja.

«Es pieļāvu kļūdu, paklausot sliktam padomam. Šādās situācijās ir iespējams ignorēt savas kļūdas vai censties no tām mācīties. Šī būs mana mācību stunda,» izteicies Pedrosa. «Vēlos atvainoties saviem līdzjutējiem un visiem, kuri mani atbalsta. Tagad vēlos koncentrēties tikai uz jaunās sezonas sākumu.»

Pedrosa pagājušās sezonas čempionāta kopvērtējumā ierindojās ceturtajā vietā, lai arī savainojuma dēļ sportists bija spiests vairākus posmus izlaist.

Kā ziņots, pagājušās sezonas izskaņā Malaizijas «Grand Prix» izcīņā pēc kritiena mira itāļu motobraucējs Marko Simončelli.

Pēc sava tuvā drauga nāves iespēju beigt karjeru apsvēra septiņkārtējais pasaules čempions «MtotGP» klasē itālis Valentīno Rosi («Ducati»), taču sportists izvēlējies par labu jauniem mēģinājumiem atgriezties kādreizējās virsotnēs.

«Ziemā esam smagi strādājuši. Lai arī vienu brīdi gājām pilnīgi nepareizā virzienā, pratām veikt nepieciešamos labojumus, bet pirmajos testos klāt bija arī patīkamā satraukuma sajūta,» izteicies Rosi. «Esmu reālists un saprotu, ka konkurentiem zaudējam vēl ļoti daudz. Sezonas gaitā vēlamies pilnībā pārveidot motociklu, tāpēc centīsimies kustēties uz priekšu ar maziem soļiem.»

Rosi pagājušo sezonu noslēdza kopvērtējuma septītajā pozīcijā.

Pagājušās sezonas noslēguma kopvērtējumā Stouners izcīnīja 350 punktus, par 90 punktiem apsteidzot spāni Horhi Lorenso no «Fiat Yamaha» vienības. Trešo pozīciju ar 228 punktiem izcīnīja Stounera komandas biedrs Andrea Dovicioso no Itālijas.

Šosezon «MotoGP» klasē paredzētas 18 sacīkstes, no kurām pēdējās novembrī notiks Spānijā.

Pasaules čempionāta pirmais posms - Kataras «Grand Prix» - notiks šajā nedēļas nogalē.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu