Ķīlis: līdz 2015.gadam nepieciešams modernizēt Siguldas kamaniņu trasi (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Trešdien, 2012.gada 4.aprīlī, Latvijas Nacionālās sporta padomes sēdē tika atbalstīta bobsleja un kamaniņu trases «Sigulda» modernizācijas iecere, kas paredz šīs pasaules nozīmes trases atjaunošanu un paplašināšanu atbilstoši mūsdienu standartiem. Paredzams, ka līdzekļi aptuveni piecu miljonu latu apmērā tiks ieplānoti 2013. un 2014. gada valsts budžetā, iespējams, piesaistot arī Eiropas Savienības līdzekļus, TVNET informē Izglītības un zinātnes ministrijas komunikācijas nodaļa.

Izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis norāda: «Siguldas trase ir viens no retajiem pasaules līmeņa sporta objektiem Latvijā. Šajā trasē ir trenējušies desmit olimpisko medaļu ieguvēji no Latvijas. Siguldā regulāri notiek starptautiska līmeņa kamaniņu un skeletona sacensības, ko televīzijā ir noskatījušies vairāk nekā 30 miljoni cilvēku visā pasaulē. Taču pagājušā gadsimta astoņdesmitajos gados būvētā trase ir novecojusi un ir jāatjauno, lai 2015.gadā Siguldā varētu notikt pasaules čempionāts kamaniņu sportā.»

Nepieciešamībai modernizēt Siguldas trasi piekrīt arī finanšu ministrs Andris Vilks, kurš sēdē pauda neizpratni, kādēļ t.s. «treknajos gados» vairāk nekā 40 miljoni latu politiski motivētu lēmumu rezultātā tika veltīti dažādu jaunu sporta objektu celtniecībai, taču neatradās daži miljoni latu, kas nepieciešami pasaules līmeņa sporta objekta modernizēšanai Siguldā.

Šā gada 20.martā Ministru kabineta sēdē tika izskatīts informatīvais ziņojums par sporta centru un līdzīgu projektu turpmāku finansēšanu. Šis jautājums jau ilgstoši bija atstāts bez virzības, tādējādi nenodrošinot atbalstu augstas klases sasniegumu sportam, piemēram, bobsleja un kamaniņu trasei «Sigulda», kurā 2015.gadā plānots pasaules čempionāts kamaniņu sportā, kā arī sportistiem atbilstošu mūsdienīgu rehabilitācijas apstākļu nodrošināšanai sporta centrā «Mežaparks» un citiem.

Līdz 2012.gada 1.augustam ministrijai kopā ar sporta sabiedrību jāizstrādā un Ministru kabinetā jāiesniedz valsts un pašvaldību nozīmes sporta infrastruktūras attīstības koncepcija, nosakot kritērijus valsts finansējuma piešķiršanai.

Latvijas Nacionālā sporta padome šodien iepazinās ar informāciju par situāciju Murjāņu sporta ģimnāzijā. Skolā ir neatliekami jārisina jautājumi par apkures sistēmas un ēdināšanas kompleksa atjaunošanu, kā arī stratēģiski jāizlemj, kāda būs Murjāņu sporta ģimnāzijas nākotnes loma sporta sistēmā Latvijā. Plānots, ka mēneša laikā tiks pabeigta Murjāņu sporta ģimnāzijas attīstības plāna izstrāde, par kura īstenošanu lems Ministru kabinets.

Tāpat Latvijas Nacionālā sporta padome šodien pārrunāja Izglītības un zinātnes ministrijas reorganizāciju kontekstā ar sporta politikas lomu. Roberts Ķīlis informēja sapulces dalībniekus, ka sporta politikas loma Izglītības un zinātnes ministrijā tiks palielināta, nosakot atbildību par sportu gan valsts sekretāra vietnieka līmenī, gan ministra padomnieku līmenī.

Līdzās tam izglītības un zinātnes ministrs pauda gatavību diskutēt par to, kā palielināt sporta nozares nozīmi valsts pārvaldē, un vienoties arī par valsts un sporta sabiedrisko sporta organizāciju kompetences sadalījumu sporta jautājumu risināšanā.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu