Autori par filmu «Mēs. Komanda» (5)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Tieši pēc mēneša visā Latvijā kinoteātros būs pirmizrāde dokumentālai sporta filmai «Mēs. Komanda», stāsts par Rīgas «Dinamo» 2011./2012. gada sezonu. Šodien oficiāli tika prezentēts filmas plakāts. Filmas autori ir Armands Tripāns un Dāvids Ernštreits.

Dāvids Ernštreits: Doma, ka šāda filma ir nepieciešama, mums ar Armandu jau bija krietnu laiku. Ko nozīmē būt hokejistam, kas ir milzīgie izbraukumi Krievijas plašumos un visbeidzot – kas patiesībā ir Rīgas «Dinamo»! To mēs vēlējāmies paši redzēt, sajust un visbeidzot iemūžināt filmā. Komanda nesākas ar kapteini vai treneri – tā ir ģimene, kur katrs ir svarīgs.

Armands Tripāns: Filma ir skarba, patiesa un īsta. Nekas nav samākslots – mēs vēlējāmies parādīt, kas patiesībā ir komanda un ko tas nozīmē - uzvarēt spēli vai zaudēt to. Tas ir sports un tai pašā laikā – dzīve. Īstu vīru darbs – kur uzvaras dēļ nākas katram upurēt kaut ko - ģimeni, laiku, veselību. Mēs atklāsim šā sporta detaļas, par kurām nojauš, bet beidzot mēs tās parādīsim... esot lidmašīnās, viesnīcās, arēnās Krievijas pilsētu ielās, uz soliņa un šīs sezonas kulminācijā – izslēgšanas spēlēs, tas viss kopā ar komandu, tik tuvu kā nekad. Īsti un patiesi.

Dāvids Ernštreits: Pēdējā sezonas mēnesī mēs neatkāpāmies no komandas personāla, treneriem vai spēlētājiem ne uz mirkli. Izbraukumā un mājas spēlēs mēs vārda vislabākajā nozīmē «pielipām» ar kameru viņiem. Paldies viņiem visiem par to, ka deva mums uzticības garantu, un arī par sapratni un atbalstu filmas tapšanā – jo kurš gan grib, lai Tev seko un neatkāpjas ne uz soļa?!

Armands Tripāns: Filmas «melnais» materiāls ir vairāk nekā 20 h! Sākotnēji mēs par prioritāti izvirzījām komandas aizkadrus, spēles neredzamo daļu, tāpēc tie, kas vēlēsies redzēt sezonas skaistākos vārtu guvumus, būs vīlušies, bet tiem, kas gribēs sajust, cik ļoti karsts ir uz spēlētāju soliņa vai Oļega Znaroka treniņā – necenzētā veidā –, tas būs tikai būs filmas ieskrējiens. Būs daudz pārsteigumu.

Dāvids Ernštreits: Mēs ne tikai sekojām Rīgas «Dinamo» komandas gaitām, bet arī viesojāmies pie mūsējiem – Oļega Znaroka, Harija Vītoliņa Maskavā un Edgara Masaļska Hantijmansijskā. Viņu stāsts par hokeja dzīvi Krievijā daudziem liks aizdomāties. Mums ir cilvēcīgā un reizē skarbā Znaroka darba stils Maskavas treniņā. Un Edgara Masaļska ģimene – kura Krievijā jūtas tik labi, ka «hantus» uzskata labāko vietu saviem bērniem... Kā Kriss Holts emocionāli «sabrūk» pēc zaudētas spēles un kā viņš pats no bedres tiek ārā...

Armands Tripāns: Filmā ir daudz emociju – labu un sliktu. Taču, manuprāt, patiesākā ir, kad vīri stāv uz ledus himnas laikā. Un dzird Inta Teterovska līdzjutēju kori dziedam, tā sajūta ir pāri visam... to stāsta Sandis Ozoliņš. Viņa citāts «laikam tāpēc mēs mīlam šo spēli», manuprāt, pasaka daudz vairāk par iemestām ripām vai zaudētām.

Filmas pirmizrāde Latvijā būs 2. maijā, neilgi pirms pasaules čempionāta hokejā. Kā īpašu vakaru šo datumu jau rezervējusi Latvijas izlase. kura plānojusi ierasties pilnā sastāvā uz filmas pirmizrādi, lai ar pozitīvām emocijām dotos cīņā Pasaules čempionātā.

Filmas oficiālais tīzeris tiks prezentēts portālā TVNET šo piektdien, bet līdz tam mēs piedāvājam autoru galeriju – no filmas kadriem.

Vairāk informācijas un aktuālo informāciju par filmu varat atrast šeit: facebook.com/Mes.Komanda

Filmas garums 1 h 10 min.

Filmas režisori - Armands Tripāns un Dāvids Ernštreits.

Filmas producents - SportsDaVision.

Foto: Publicitātes foto
Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu