LHF par «himnu»: vienkārši tāds sociāls projektiņš (21)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

Latvijas Hokeja federācija (LHF), atbalstot jaunos mūziķus, sponsorējusi ar hokeja tēmu saistītas dziesmas klipa izveidi, kura jau tagad izpelnījusies ne pārāk glaimojošus komentārus.

«Himna» bijusi pašu mūziķu iniciatīva

Interneta vietnē «Youtube» nonākušās dziesmas «Hokeja zvaigzne» klips, kuru izpilda plašākai publikai nezināmi mūziķi Mr.M. & Gros, internetā raksturots kā klišejisks video ar izmocītām frāzēm, kā, piemēram, «gribu būt tikai pirmais, es gribu sasniegt augstāko mērķi», kas absolūti nav tas, ko pirms spēlēm gribētu dzirdēt hokeja fani un paši sportisti.

LHF preses sekretārs Māris Gorbunovs pilsētu informācijas portālu tīklam Pilseta24.lv, komentējot dziesmu «Hokeja zvaigzne», stāstīja, ka tās izveide vairāk bijusi pašu mūziķu iniciatīva un arī par hokeja himnu to nodēvējuši tieši viņi, nevis federācija.

«Himna tā nav. Kā himnu to vairāk ierakstīja paši klipa veidotāji. Pēc mūsu domām, himnai ir jānāk no tautas – tautai tā ir jāpieņem, nevis mākslīgi jāievada tautā. Tā ir hokeja dziesma, vienkārši tāds sociāls projektiņš, kurā iesaistījās Hokeja federācija. Pirmkārt, atbalsta arī jaunos muzikantus un, otrkārt, arī tāda kā hokeja tēma gaidāmajam pasaules čempionātam,» sacīja Gorbunovs.

LHF: šāds klips nav lēts prieks

LHF preses sekretārs neatklāja hokeja dziesmas klipa veidošanas izmaksas. «Tas lai paliek mūsu ziņā, mēs to negribam īpaši afišēt. Tas nav lēts prieks,» viņš piebilda. LHF, «cik to atļaus resursi», ar svaigi tapušo hokeja dziesmu plāno popularizēt hokeju, iekļaujot to reklāmās u.tml.

Šī nav pirmā reize, kad LHF finansiāli atbalsta attiecīgo mūziķu klipa izveidi. Jautāts, kāpēc izvēlēti tieši plašākai sabiedrībai nezināmie mūziķi Mr.M & Gros, Gorbunovs teica: «Godīgi sakot, tā bija vairāk viņu (pašu mūziķu) iniciatīva. Principā mēs zinājām, kā šie mūziķi strādā līdz šim, jo viņi septembrī, šķiet, taisīja mūzikas klipu par «Lokomotiv» katastrofu. Viņiem bija uztaisīta dziesma angļu valodā, un Lipmana kungs apmaksāja klipu. Tā ka mums jau bija pieredze ar viņiem, un mūziķi piedāvājās uztaisīt arī hokeja dziesmu, ko pavasarī varētu palaist tautās. Federācija piekrita – kāpēc gan ne? Tas būtu tāds interesants sociāls projekts. Šobrīd tas klips ir tapis,» teica Gorbunovs. Otrs LHF finansētais klips ar nosaukumu «One day» arī atrodams vietnē «Youtube». Sīkāka informācija par mūziķiem Mr.M & Gros internetā nav atrodama.

Par hokeja fanu himnu jākļūst grāvējam «Raimis»

Rakstot par LHF pasūtīto dziesmu, TVNET aicināja arī savus lasītājus izteikt viedokli par to, kura dziesma viņuprāt būtu pelnījusi saukties par Latvijas valstsvienības himnu.

Viena no interesantākajām komentāros un sociālajos tīklos izskanējušajām versijām bija nepelnīti aizmirstā, bet asprātīgā smagā roka grupas «Quarks» un hiphopa izpildītāja Ozola dziesma «Raimis». Lai arī reps un hokejs nav tā ierastākā kombinācija, šajā gadījumā tas attaisnojas, jo minētā dziesma ir ļoti jaudīga.

Turklāt, tai piemīt visi nepieciešamie priekšnoteikumi, lai kļūtu par izlases fanu himnu - tā ir viegli dziedama («Raimi, sarauj, cīnies, iekačā!»), enerģiska un ar attieksmi. Tāpat dziesmai piemīt nepārprotams sociāls vēstījums, jo ar «Raimi» vairāk vai mazāk sevi var personificēt ikviens līdzjutējs, kurš naudas trūkuma dēļ bijis spiests aizrauties ar galda hokeju un 1990.gados, neguļot naktīs, rakstījis videokasetēs NHL spēles ar Artūra Irbes vai Sanda Ozoliņa piedalīšanos.

Komentāri (21)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu