«Turība I» kļūst par SBL čempioni

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ar grandiozām superfinālam atbilstošām spēlēm un noslēguma pasākumu ir beigušās Studentu basketbola līgas (SBL) 10. jubilejas sezonas sacensības. Šajā 2011./2012. gada sezonā SBL piedalījās 10 augstskolu vīriešu basketbola komandas. Par šā gada čempioni kļuva Biznesa augstskolas Turība (BAT 1) komanda, TVNET informē organizatori.

Regulārās sezonas sacensībās komandas izspēlēja divu apļu turnīru, no kurām 6 labākās (1.v.-BAT1; 2.v.-LLU; 3.v.-LSPA; 4.v.-RSU; 5.v.-BAT2; 6.v.-RTU) kvalificējās finālsacensībām «FINAL 6», kas laikā no 26. līdz 29. martam norisinājās «BA Turība», «Olimpiskā sporta centra» un «Daugavas sporta nama» sporta zālēs.

Pirmajā dienā 26. martā pirmajā ¼ finālā tikās RSU un BAT 2 komandas, kur ļoti spraigā un neatlaidīgā cīņā pārāki bija RSU spēlētāji (78:74). Savukārt otrajā ¼ finālā LSPA puiši neatstāja nekādas cerības RTU studentiem iekļūt pusfinālā, uzvarot ar rezultātu 85:46.

Trešdien, 28.martā pirmajā ½ finālā tikās pēc regulārās sezonas 1.vietā esošā BAT 1 ar 4. vietā esošo RSU komandu un ar rezultātu 81:74 pārāki bija BAT 1 komandas studenti.

Otrajā ½ fināla spēlē sacentās divas spēkos līdzvērtīgas komandas - LLU un LSPA, kuras pēc regulārās sezonas attiecīgi ieņēma 2. un 3.vietu. Šoreiz LLU spēlētājiem uzvarēt liedza zemā metienu precizitāte, savukārt pretiniekiem – komandas līdera Guntara Strāķa uzrādītais «double-double» (31 punkts + 10 atlecošās bumbas + 2 rezultatīvas piespēles) palīdzēja LSPA komandai svinēt uzvaru ar rezultātu 80:68.

Ceturtdien, 29.martā, «Daugavas sporta nama» zālē vairāk nekā 200 līdzjutēju - augstskolu mācībspēku, rektoru, profesoru un savu studiju biedru klātbūtnē, spēlē par 3.vietu pašaizliedzīgā cīņā RSU komanda svinēja pārsteidzošu uzvaru pār spēcīgo LLU (75:74). Līdz ar to Studentu basketbola līgas 10.sezonā LLU komanda palika 4.vietā, lai gan pēc regulārās sezonas bija stabili ierindojusies 2.vietā.

Šāds panākums RSU komandai ir pirmo reizi, jo, piedaloties SBL sacensībās jau astoņas sezonas, vēl ne reizi RSU nebija iekļuvusi labāko trijniekā. Lielisku spēli RSU komandas sastāvā aizvadīja Mārcis Benefelds (22 punkti + 9 atlecošās bumbas +2 rezultatīvas piespēles) un Kristaps Jurjāns (20 punkti + 13 atlecošās bumbas).

Savukārt par SBL 10.regulārās sezonas vērtīgāko spēlētāju atzītais Armands Seņkāns (LLU), aizvadot spēles visas 40 minūtes laukumā un gūstot 21 punktu, nespēja kopā ar saviem komandas biedriem uzlabot metienu precizitāti un izcīnīt 3.vietu.

Finālspēle par 1.vietu tika gaidīta ar lielu interesi, jo sacentās iepriekšējās 2010./2011.g. sezonas čempioni – BAT 1 komanda ar SBL 1.sezonas (2002./2003.) uzvarētāju augstskolas LSPA komandu (iepriekšējā sezonā - 3.vieta). Spēle izvērtās finālspēles statusa cienīga. Savu līdzjutēju atbalstīti, LSPA izvirzījās vadībā, bet BAT 1 neļāva palielināt šo punktu starpību, tādējādi rezultāts uz tablo pārmaiņus mijās par labu gan vienai, gan otrai komandai.

Notikumus Daugavas sporta nama zālē 29.marta vakarā varētu nodēvēt par «Marta trakumu», jo bija viss skaistam basketbolam nepieciešamais - pašaizliedzīga cīņa laukumā, skaļu līdzjutēju pilnas tribīnes, liela vēlme uzvarēt abām komandām – īsts studentu basketbols!!! Aizraujošās spēles laiks noslēdzās ar rezultātu 57:57. Papildlaiks! Šīs 5 papildusminūtes izšķīra Studentu basketbola līgas 10.sezonas pirmo divu vietu sadalījumu. Acīmredzot, LSPA studentiem iepriekš ar pilnu atdevi nospēlētās 40 minūtes radīja tādu emocionālu stāvokli un vēlmi uzvarēt, ka papildlaikā netika realizētas 100% drošās spēles darbības, kas ļāva BAT 1 spēlētājiem realizēt sekmīgā pretuzbrukumā LSPA pieļautās kļūdas.

Spēles papildlaiks noslēdzās ar rezultātu 74:64 un BAT 1 komanda jau otro gadu pēc kārtas, bet ceturto reizi SBL vēsturē izcīna 1. vietu.

Vietu sadalījums Studentu basketbola līgas 10.sezonas noslēgumā

1.vieta Biznesa augstskola Turība (BAT 1) - treneris Arnis Vecvagars;

2.vieta Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija (LSPA) - treneris Jānis Rimbenieks;

3.vieta Rīgas Stradiņa universitāte (RSU) - treneris Aivars Vīnbergs;

4.vieta Latvijas Lauksaimniecības universitāte (LLU) - treneris Jānis Vītols;

5.vieta Biznesa augstskola turība 2 (BAT 2) - treneris Raimonds Feldmanis;

6.vieta Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) - treneris Kristaps Kozlovskis;

7.vieta Vidzemes Augstskola (ViA) - treneri Roberts Zeile, Sandis Amoliņš;

8.vieta Banku augstskola (BA) - treneris Ainārs Tomašs;

9.vieta Rīgas Ekonomikas augstskola/Rīgas Juridiskā augstskola (REA/RJA) - treneris Matīss Vārna;

10.vieta Rēzeknes Augstskola (RA) - treneris Aivars Kaupužs.

Regulārā čempionāta vērtīgākais spēlētājs - ARMANDS SEŅKĀNS (LLU)

Rezultatīvākais regulārās sezonas spēlētājs – ARTŪRS AUSĒJS (LLU)

Labākais soda metienu izpildītājs - KRISTAPS ŠTEINBERGS (BAT 2)

FINAL 6 vērtīgākais spēlētājs - GUNTARS STRĀĶIS (LSPA)

SBL mēnešu labākie spēlētāji

2011.g. oktobrī - ARMANDS SEŅKĀNS (LLU)

2011.g. novembrī - ARVIS SAVČENKO (LSPA)

2011.g. decembrī - ARTŪRS VĪTOLS (BAT 2)

2012.g. janvārī - RENĀRS BULDURIS (RA)

2012.g. februārī - RŪDOLFS ZĒNS (ViA)

2012.g. martā - MĀRTIŅŠ BREMZE (RSU)

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu