Noklausies: Kādai nevajag būt hokeja himnai (151)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

Latvijas hokeja līdzjutēji ir labākie pasaulē. Tā ne reizi vien atzinuši pašmāju un ārvalstu spēlētāji. Labākie fani pasaulē būtu pelnījuši arī labāko fanu himnu, taču Latvijas Hokeja federācijas (LHF) pasūtījums mūziķiem (?) Mr.M un Gros liecina par, maigi izsakoties, ļoti sliktu gaumi.

Klišejisks video un izmocītas frāzes kā «gribu būt tikai pirmais, es gribu sasniegt augstāko mērķi» absolūti nav tas, no kā pirms spēlēm iedvesmosies hokeja fani un paši sportisti. Turklāt dziesma ieturēta hiphopa manierē ar elektronikas dekorācijām, kas (bez vokāla) varbūt noderētu basketbolistiem, bet ne jau vīriem, kam hokejs krūtīs (kāds vēl atceras šo radio «SWH» hokeja himnu?).

Hokeja himnai ir jābūt skanīgai, tai jāpiemīt zināmai asprātībai un jāpauž sava veida attieksme. Īstai hokeja himnai jābūt tādai, ko līdzjutēji, kas pēc Latvijas valstsvienības uzvaras aizsvinējušies kādā no Stokholmas bāriem, dziedās arī četros no rīta. Labi piemēri nav tālu jāmeklē, jo letiņiem ir labas dziesmas, kas saistās ar hokeju. Iespējams, šis gadījums nav tik daudz saistīts ar valstsvienību, bet...

Tas, kāpēc Rīgas «Dinamo» spēļu laikā joprojām regulāri netiek atskaņota leģendārā Zigmara Liepiņa un grupas «MODO» sacerētā klasika «Dinamo roks», ir neatminama mīkla...

Kur nu vēl trāpīgāku himnu hokeja komandai! Turklāt retro noskaņa šai dziesmai piešķir tikpat lielu šarmu kā kanādiešu folkdziedātāja Stompin' Toma Konora izpildītā «The Hockey Song» ar skanīgo tekstu «Good old hockey game is the best game you can name». Ja jau šī dziesma «Arēnā Rīga» izskan visai regulāri, tad kāpēc nedot iespēju īstai latviešu klasikai? Īsti līdzjutēji to novērtēs.

Tēlaini izsakoties, labāk neizgudrosim jaunu velosipēdu, ja vecajam nav ne vainas. Bet, ja izgudrosim jaunu, tad tādu, kurš pēc vienas vasaras nav jāatstāj sarūsēšanai garāžā...

Nobeigumā labākai noskaņai pievienojam ļoti uzskatāmu piemēru, kā arī sena dziesma (Nīla Daimonda sarakstītā «Sweet Caroline»), ja vien tā tiek gaumīgi pasniegta, var uzrunāt visas paaudzes - kā jauniešus, tā cilvēkus labākajos gados.

Un ko par jauno hokeja himnu domājat jūs? Aicinām katru paust viedokli komentāru sadaļā un ieteikt savu variantu.

Komentāri (151)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu