Pirmo reizi Latvijā notiks UCI 1.1 klases starptautiskas riteņbraukšanas sacensības (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

2012. gada 19. maijā Jūrmalā pirmo reizi notiks Latvijā vienīgās tik augsta līmeņa riteņbraukšanas sacensības, kuras iekļautas Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) Europe Tour 1.1 klasē – «Jūrmala Grand Prix 2012». TVNET informē pasākuma organizatori sporta aģentūra SIA «Alpha Baltic Sport».

Dalību Jūrmala Grand Prix 2012 sacensībās jau apstiprinājušas divas UCI profesionālās kontinentālās komandas, būs sportisti no Eiropas spēcīgākajām un abām Latvijas profesionālajām riteņbraucēju komandām, kā arī vairāku Eiropas valstu šosejas riteņbraucēju izlašu pārstāvji. Iespēju organizēt šāda līmeņa sacensības Latvijā var pielīdzināt lieliem pasaules mēroga sporta pasākumiem, piemēram, Eiropas čempionātam basketbolā.

Latvijā tik augsta pasaules līmeņa velosacensības šogad būs divas, abas organizēs Alpha Baltic Sport: Jūrmala Grand Prix 19. maijā un Jūrmalas MTB maratons 26. augustā, kas iekļauts UCI XCMS kategorijā.

«Esmu ļoti gandarīts, ka šogad mums ir izdevies iegūt mūsu organizētajām sacensībām vēl augstāku pakāpienu statusā, jo Jūrmalas Grand Prix 2012 ir iekļautas 1.1 UCI Eiropas tūres kategorijā. Tā ir augstākā kategorija Eiropas šosejas riteņbraukšanas sacensībās, un tas nozīmē, ka Latvijā ieradīsies spēcīgākās Eiropas profesionālās velokomandas. Tik augsta līmeņa velosacensības Latvijā vēl nav organizētas, mums kā organizatoriem tas ir liels izaicinājums, kas uzliek papildu pienākumus un vēl lielāku atbildību, nekā organizējot vietēja līmeņa sacīkstes,» pastāstīja Alpha Baltic Sport valdes priekšsēdētājs Kaspars Tupiņš.

Augsta pasaules līmeņa sacensību organizēšana ir grūts un mērķtiecīgs darbs, kas paredz virkni uzdevumu un saistību, kas jāpilda organizatoriem, lai šādas sacensības varētu organizēt. Alpha Baltic Sport jānodrošina, lai sacensībās piedalās kontinentālo velokomandu pārstāvji vismaz no sešām valstīm, turklāt sagādājot arī šim augstajam līmenim atbilstošu balvu fondu un tehnisko nodrošinājumu ne tikai trasē, bet arī treniņu laikā.

Jāpiebilst, ka šo pasākumu būs interesanti vērot arī skatītājiem un vietējiem velosporta entuziastiem, jo tik augsta līmeņa sportisti Latvijā organizētās sacensībās piedalīsies pirmo reizi.

Latvijas Riteņbraukšanas federācijas izpildsekretārs Jānis Sniedze: «Mēs augstu vērtējam sacensību organizatora Alpha Baltic Sport uzņēmību, jo tā ir ne tikai prestiža lieta Latvijai, bet arī liela atbildība, ko viņi uzņemas un īsteno dzīvē. Lai sarīkotu tik augsta līmeņa velosacensības Latvijā, ir nepieciešams saņemt atļaujas no Starptautiskās riteņbraukšanas federācijas, kā arī izpildīt visus noteikumus, ko paredz viņu izstrādātie sacensību nolikumi: nerunājot tikai par tehniskajām lietām, kas jānodrošina trasē, bet arī par drošību. Mums prieks, ka šajās sacensībās startēs arī divas Latvijas kontinentālās velobraukšanas komandas, kas dod iespēju pierādīt savu profesionālo meistarību tepat dzimtenē.»

Jūrmala Grand Prix 2012 notiks Jūrmalā, ar sacensību starta/finiša zonu pašā Jūrmalas sirdī, pie Dzintaru koncertzāles. Trases kopējais garums plānots 182 km, kuru sportisti veiks 13 apļos, viena apļa garums 14 km.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu