LOK apstiprina 8,5 miljonu latu gada budžetu (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Piektdien, 23.martā, Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Ģenerālās asamblejas sesijā apstiprināts Latvijas Olimpiskās komitejas budžets 2012.gadam 8 588 369 latu apmērā, kur vairāk nekā puse no plānotajiem finanšu līdzekļiem tiks novirzīta valsts galvoto reģionālo Olimpisko centru projektu ilgtermiņa saistību atmaksai, TVNET informē LOK speciāliste sabiedrisko attiecību jautājumos Ilze Āķe-Vīksne.

«Sporta budžets trijos gados sarucis par 2/3. Ievērojamus uzlabojumus nesola arī 2013.gads,» uzsver LOK prezidents Aldons Vrubļevskis. «Dzīvojot šādos finanšu apstākļos, mēs varam droši teikt, ka Latvija būs pārstāvēta Olimpiskajās spēlēs Londonā un Sočos, bet par augstiem sasniegumiem un vietu uz Olimpiskā pjedestāla nākotnē šajā situācijā runāt būtu naivi.»

LOK darba galvenajām prioritātēm - Olimpisko spēļu sagatavošanās programmām, budžetā atvēlēti 1 224 455 latu. No šīs summas 945 245 latu ieplānoti Olimpiskās izlases sagatavošanās nodrošinājumam 2012.gada vasarā gaidāmajām Olimpiādes spēlēm Londonā un 2014.gadā gaidāmajām ziemas Olimpiskajām spēlēm Sočos. Olimpiskās kustības jaunatnes programmām tiks tērēti 279 210 latu, lai nodrošinātu Latvijas Jaunatnes olimpiskās izlases līdzdalību Pasaules jaunatnes ziemas Olimpiskajās spēlēs, kas jau šā gada janvārī notika Insbrukā, kā arī Latvijas Jaunatnes olimpiādes nodrošināšanai ziemas sporta veidos Ērgļos un Latvijas III Olimpiādes vajadzībām Liepājā un septembrī gaidāmajiem Olimpiskās dienas pasākumiem.

Minētās programmas tiek īstenotas ciešā sadarbībai ar 34 Olimpisko sporta veidu federācijām. Olimpiskajā gadā šie līdzekļi galvenokārt ir paredzēti sportistu treniņu darba apstākļu nodrošināšanai, sacensību inventāra iegādei un izgatavošanai, kā arī medicīniskajam nodrošinājumam. Daļa no federācijām piešķirtajiem līdzekļiem ir paredzēta Latvijas Olimpiskās vienības «A» un «B» sastāvos iekļauto treneru un sportistu mācību un treniņu darba nodrošināšanai.

Neskatoties uz valstī esošajām finansiālajām problēmām, LOK 2012.gadā turpinās atbalstīt deviņu reģionālo un sporta veidu Olimpisko centru attīstību, veicinot jaunatnes, tautas un augstu sasniegumu sporta aktivitātes valstī. 135 000 latu plānoti kā līdzfinansējums visu reģionālo olimpisko sporta centru modernizācijai un attīstībai.

Saskaņā ar 2010.gada Valsts galvojuma līgumu 1 244 035 latu plānoti Olimpiskā centra «Ventspils» infrastruktūras attīstībai. Šos līdzekļus laika posmā no 2011. līdz 2013. gadam plāno izmantot Latvijā pirmās slēgtās BMX halles būvniecībai, lai arī ziemas apstākļos, neizbraucot no valsts, treniņu procesu varētu turpināt Latvijas BMX izlase un jaunie BMX sporta talanti. Olimpiskajā centrā plānota arī ledus halles paplašināšana, kā arī airēšanas bāzes un tenisa kortu rekonstruēšana.

4 374 619 latu paredzēti, lai pildītu 2001.gadā sāktās valsts galvotās kredītsaistības reģionālo Olimpisko centru būvniecībai Rīgā, Valmierā, Liepājā, Ventspilī, Daugavpilī un Jelgavā, kā arī izsniegto kredītu apkalpošanas maksājumu veikšanai un zemes nomas maksājumiem par LOK īpašumā esošajām Olimpisko centru ēkām un zemi Rīgā un Valmierā.

Olimpisko programmu un pasākumu īstenošanai LOK saņem naudu no valsts pamatbudžeta, Starptautiskās Olimpiskās komitejas budžeta, kā arī no ziedotājiem un saimnieciskās darbības.

LOK budžets 2011.gadā bija 9 532 864 lati.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu