Uvis Slakteris Dānijā nepārspēts

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sestdien Uvis Slakteris no „Riga Powerboat Team” Dānijas pilsētā Horsenā startēja F2 Skandināvijas čempionāta pirmajā posmā. Ar lielisku veikumu trasē Uvis finālbraucienā izcīnīja 1. vietu.

Spēkojoties ar konkurentiem par labāko starta pozīciju, kvalifikācijas braucienos kopvērtējumā Uvis ieguva otro vietu. Finālbraucienā Uvim izdevās labs starts, un, apdzenot sāncensi, viņš jau sacensību sākumā izvirzījās pirmajā vietā. Visu brauciena laiku Uvja līderpozīcijas apdraudēja holandietis Johans Kohengardi. Līdz pašam finišam pretinieks neļāva Uvim atslābt, un nemitīgi atradās uzbrūkošajā apdzīšanas pozīcijā.

Par sacensību gaitu Uvis komentē uzreiz pēc apbalvošanas ceremonijas: „Bija grūti, negāja viegli - visu laiku bija stiprs vējš! Sanāca labs sākums un pirmo vietu izdevās arī noturēt! Kopumā, 2009. gada sezona ir sākta ļoti veiksmīgi!”

Pirms sacensībām starp pilotiem valdīja draudzīga gaisotne. Gan vienīgā sieviešu pilote norvēģiete Marita Stromo, gan pagājušā gada Eiropas čempions soms Mikijs Forss bija pārliecināti par panākumiem, taču nevienam no viņiem Uvi pārspēt neizdevās.

Skandināvijas čempionāta pirmā posma otrās vietas ieguvējs ir holandietis Johans Kohengardi, trešais palika zviedrs Johans Ostenbergs. Čempionātā piedalījās braucēji no Latvijas, Dānijas, Somijas, Francijas, Vācijas, Nīderlandes, Norvēģijas un Zviedrijas. Nākamais – otrais posms notiks 13. jūnijā Zviedrijas pilsētā Strāngnāsā, pēc kura arī sekos trešais sacensību posms 27. jūnijā tepat Latvijā – Jūrmalā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu