Kurš uzvarēs rallijsprintā "Tengtools Rally Madona"?

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sestdien un svētdien Madonā un tās apkārtnē notiks Latvijas rallijsprinta čempionāta 4. posms – "Tengtools Rally Madona".

Dalībnieku sastāvs zināms, galvenie favorīti nojaušami. Piecās Latvijas čempionāta klasēs Latvijas čempionāta kopvērtējumā ir interesanta situācija – pat ja ir stabili seriālu līderi, cīņa par medaļām vienalga ir aizraujoša. Kuras ekipāžas diktē noteikumus Latvijas čempionātā?

Kā TVNET pavēstīja rallija preses centrā, 4WD+ klasē pagaidām neapturama bijusi Jāņa Vorobjova/Guntara Zicāna ("SEB Rallyemotions.net") ekipāža, taču tās kļūdu pacietīgi gaida Rolands Mēnesis/Māris Ziediņš ("Rencēnu autoklubs"), kuri guvuši punktus visos trīs iepriekšējos posmos, turklāt divreiz finišējusi trijniekā. Citas ekipāžas punktu skaita ziņā ievērojami atpaliek, taču šobrīd par trešo vietu čempionātā cīnās trīs vienības. Katra no tām, zinot kopvērtējuma punkta vērtību, brauks ar pilnu atdevi.

Pilnpiedziņas 4WD klasē situācija īpaši dramatiska. Trīs posmos fiksēti trīs dažādi uzvarētāji. Kopvērtējuma līderu trio šobrīd satilpuši nieka divu punktu robežās, bet vadībā esošā ekipāža Jānis Patmalnieks/Rolands Ziemelis ("Auto-moto Rallija komanda") tā arī nav svinējuši posma uzvaru. Vai ar šādiem rādītājiem iespējams prognozēt iznākumu "Tengtools Rally Madona"? Var, bet riskanti!

1,6+ klasē īsts paraugdemonstrējums ir ekipāžas Uldis Briedis/Monvīds Austrums sniegums – trīs uzvaras trijos posmos un favorītu statuss arī Madonas sacīkstē. Arī Krista Kalniņa/Andžeja Jankovska ("ABC Racing Team II") līdzšinējie starti bijuši stabili un viņi ir otrajā vietā. Kalniņam gan šoreiz kā stūrmanis pieteikts Kārlis Stupelis. Ar trešo vietu kopvērtējumā sarežģītāk – uz iekļūšanu trijniekā pretendē vairākas ekipāžas.

Arī 1,6 klasē kopvērtējuma līderi sezonu sākuši ar trim uzvarām – neapturama ir brāļu Ata un Naura Bruņinieku ("R1 Racing Team") vienība. Viņiem seko Mārtiņš Vītols/Ronalds Rozenbergs. Arī šajā klasē uz trešo vietu ir pārāk daudz pretendentu, lai izceltu kādu atsevišķu ekipāžu, – Latvijas rallijsprinta čempionāts ir aizraujošs!

Road klasē arī šogad precīzi turpina braukt Mareks Vītols ("B&K Rallijs"), kuram izdevusies laba sadarbība ar Uģi Reņģi – trīs uzvaras pēc kārtas. Ja viņu pirmā vieta ir puslīdz drošībā, tad cīņa par Latvijas čempionāta pārējām medaļām būs trilleris līdz sezonas beigām.

Road klasei "Tengtools Rally Madona" būs jāaizvada īpaša sacīkste. Trase veidota atsevišķi no sporta režīmā braucošajām klasēm, turklāt tā būs gara un interesanta. Rīkotāji sola arī dažādas kontroles viltības, tāpēc uzvarēs labākā, precīzākā un gudrākā ekipāža.

Komandu cīņās šobrīd vadībā "R1 Racing Team", bet "B&K Rallijs" un "SEB Rallyemotions.net" dala otro pozīciju.

Kopvērtējums pirms 4. posma 4WD+ Jānis Vorobjovs/Guntars Zicāns 45, Rolands Mēnesis/Māris Ziediņš 30, Arvis Arums/Gatis Balgalvis 21, Raimonds Dūcis/Guntis Kampe 21, Nauris Berķis/Arvis Piķis 21.

4WD Jānis Patmalnieks/Rolands Ziemelis 29, Didzis Blūms/Aigars Rencis 27, Mareks Švarcs-Švampāns/Gatis Cimdiņš 27.

1600+ Uldis Briedis/Monvīds Austrums 45, Krists Kalniņš/Andžejs Jankovskis 32, Normunds Orlovs/Jānis Kollis 23.

1600 Atis Bruņinieks/Nauris Bruņinieks 45, Mārtiņš Vītols/Ronalds Rozenbergs 34, Mārcis Ķenavs/Armands Ķenavs 20.

ROAD Mareks Vītols/Uģis Reņģe 45, Māris Freibergs/Edgars Trūps 31, Andis Mihelsons/Kristians Mihelsons 27, Kārlis Zatlers/Normunds Vuguls 27.

Komandas "R1 Racing Team" 103, "B@K Rallijs" 86, "SEB RallyEmotions.net" 86.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu