Sestdien aicina svinēt basketbola dienu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Gaidot Eiropas čempionātu basketbolā sievietēm 2009, šo sestdien, 30. maijā, visi valsts iedzīvotāji ir aicināti svinēt Basketbola dienu, iekļaujot savā dzīvē kādu ar basketbolu saistītu aktivitāti – spēli laukumā vai strītbola spēli, soda metienu turnīru ar draugiem vai kādu citu šim sporta veidam veltītu pasākumu, TVNET informē organizatori.

Čempionāta laikā skatītāji Liepājā, Valmierā un Rīgā klātienē varēs vērot augsta līmeņa basketbolu. Savukārt Basketbola dienā katrs Latvijas iedzīvotājs ir aicināts svinēt nozīmīgā notikuma tuvošanos un piedzīvot basketbola prieku pats – spēlēt kopā ar draugiem, izaicināt uz sacensību kaimiņus vai biznesa partnerus. Basketbola dienas ietvaros vairākās Latvijas pilsētās notiks īpaši konkursi un basketbolam veltīti pasākumi, piemēram, publiskas basketbola spēles ar sabiedrībā pazīstamu cilvēku piedalīšanos. Tomēr Basketbola dienas spilgtākais notikums būs tas, kuru sarīkosi tu pats!

2009. gada Eiropas čempionāta basketbolā sievietēm patronese, bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga atzīst: “Latvijā basketbols dzima īsu brīdi pēc mūsu valsts izveidošanas, kad Latvijas Republika vēl pat nebija starptautiski atzīta. Ja mēs sevi dēvējam par dziedātāju un dejotāju tautu, tad droši varam apgalvot, ka esam arī basketbolistu tauta, jo mūsdienās basketbolu kaut reizi mūžā ir spēlējis ikviens. Īpaši priecājos, ka bērniem un jauniešiem šī komandas spēle ir pie sirds, jo fiziskā vingrināšanās visa mūža garumā ir tikpat nozīmīga kā prāta attīstīšana. Laiks pirms Eiropas čempionāta ir īstais brīdis, lai sajustu – mēs patiesi esam basketbola lielvalsts!”

„Čempionāts ir pavisam tuvu, un izlase tam cītīgi gatavojas. Mēs sestdien, 30. maijā, aizvadīsim pārbaudes spēli ar Ukrainas izlasi, un ir forši zināt, ka tā būs Basketbola diena visā Latvijā. Mājās pat sienas palīdz spēlēt, bet pozitīvi noskaņoti, azartiski un basketbolu mīloši atbalstītāji mums ir vēl svarīgāki!” saka Latvijas izlases kapteine Gunta Baško.

Basketbola dienu aicina atzīmēt arī Eiropas čempionāta basketbolā sievietēm ģenerālsponsors Tele2. „Ceru, ka Basketbola diena padarīs krāsaināku šo sestdienu daudziem cilvēkiem Latvijā. Basketbols ir azartiska komandas spēle, ko var spēlēt daudzi. Iekļaujot savos sestdienas plānos kādu basketbola spēli, ikviens var paust savu prieku par to, ka Latvijai ir gods uzņemt labākās Eiropas basketbolistes. Arī Tele2 darbinieki kopā ar draugiem spēlēs basketbolu dažādās Latvijas vietās. Aicinu ikvienu atrast vietu, partnerus un izkustēties. Svinēsim Eiropas čempionāta tuvošanos un sūtīsim spēka, izturības un veiksmes vēlējumus Latvijas izlases meitenēm!” aicina Jānis Spoģis, Tele2 tirdzniecības un mārketinga direktors.

Portālā draugiem.lv darbojas īpaša sadaļa “Lielvalsts Latvija”, kas ir veltīta sieviešu basketbolam. Tajā ir redzama Latvijas karte, kurā ikviens portāla lietotājs var norādīt, kā un kurā vietā Latvijā viņš spēlēs Basketbola dienā. Turpat būs iespēja redzēt kopējo Basketbola dienas svinētāju skaitu, vietas, kur basketbolu paredzējuši spēlēt tavi draugi, kā arī pieteikt konkursam foto vai video par to, kā aizvadīta Basketbola diena.

2009. gada Eiropas čempionāts basketbolā sievietēm notiks no 7. līdz 20. jūnijam, un tā spēlēm varēs sekot līdzi Valmierā, Liepājā un Rīgā. Kopumā čempionātā piedalīsies 16 Eiropas nacionālo izlašu komandas. Tādējādi Latvijas iedzīvotājiem būs unikāla iespēja klātienē vērot 54 augstākā līmeņa sieviešu basketbola spēles, kā arī atbalstīt un uzmundrināt Latvijas izlasi.

Biļetes uz Eiropas čempionātu basketbolā sievietēm 2009 var iegādāties Biļešu servisa tirdzniecības punktos. Visi Tele2 klienti biļetes uz čempionātu var iegādāties par 30% lētāk.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu