SELL spēles pulcinās 1400 dalībnieku no 11 valstīm (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

22.maijā Jelgavas pils pagalmā atklās Somijas un Baltijas valstu studentu 25.sporta spēles (SELL), kuras studentu galvaspilsētā Jelgavā notiks jau otro reizi un ilgs līdz 24.maijam, TVNET informē LLU Sabiedrisko attiecību daļas korespondente Sandra Šteinerte.

2009.gada SELL spēlēm pieteikušies 1400 dalībnieku no 11 valstu 59 augstskolām. Sacensības notiks vieglatlētikā, basketbolā, volejbolā, minifutbolā, florbolā, džudo, galda tenisā, šahā, orientēšanās sportā, estētiskajā grupu vingrošanā, peldēšanā – pavisam 11 sporta veidos.

SELL spēļu atklāšanā sportistus sveiks LLU rektors Juris Skujāns, Latvijas Augstskolu sporta savienības (LASS) prezidents Uldis Švinks un Jelgavas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš. Atklāšanas ceremonijā Jelgavas pils pagalmā ienesīs 11 valstu karogus, un, skanot studentu himnai Gaudeamus, tiks pacelts SELL spēļu karogs, kas katru gadu tiek gatavots no jauna. Šo karogu spēļu sacensību noslēgumā nodos nākošo SELL spēļu organizatoriem – lietuviešiem.

Atklāšanas ceremonijai sekos daudzpusīga atpūtas programma Pils saliņā. No sacensībām brīvajā laikā dalībniekiem būs iespēja iepazīties ar Jelgavas pili un LLU studentu dzīvi, apmeklēt pilsētas ievērojamākās vietas.

SELL studentu sporta spēlēs parasti satiekas studenti no Somijas, Igaunijas, Latvijas un Lietuvas, taču atsevišķi dalībnieki piedalās arī no citu valstu augstskolām, piemēram, Čehijas, Vācijas, Francijas, Itālijas, Norvēģijas, Krievijas un Slovēnijas.

No 14 Latvijas augstskolām, kas piedalīsies spēlēs, lielākās sportistu delegācijas būs no LLU, Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas, Latvijas Universitātes (LU) un Rīgas Tehniskās universitātes. Savukārt no viesu delegācijām lielākās būs Čehijas, Lietuvas, Somijas un Slovēnijas delegācijas.

Sacensības basketbolā, volejbolā, peldēšanā, florbolā, mini futbolā, grupu estētiskajā vingrošanā un šahā risināsies LLU un Jelgavas pilsētas un rajona lielākajās sporta bāzēs, bet vieglatlētikā – Kauguru stadionā Jūrmalā, džudo cīņā – Olimpiskajā sporta centrā Rīgā, galda tenisā – LU Ķīmijas fakultātē, bet orientēšanās sportā – Tīreļpurva apkaimē.

Uzvarētāji tiks noteikti pēc katrām sacensībām to norises vietā, un tie saņems medaļas, diplomus, kā arī dažādus LLU un SELL spēļu suvenīrus. LLU Sporta kluba vadītāja Z.Poča prognozē LLU studentiem panākumus peldēšanā, vieglatlētikā, basketbolā vīriešiem un orientēšanās sportā. Sacensības var apmeklēt jebkurš interesents un tajās ieeja ir bez maksas. Pielikumā var apskatīt sacensību grafiku un norises vietas.

SELL spēļu noslēgums notiks Jelgavas Sporta hallē 24.maijā plkst.15.30. SELL Sporta spēles organizē LASS sadarbībā ar LLU Sporta klubu. Gatavojoties SELL jubilejas spēļu dalībnieku uzņemšanai, jau kopš pērnā gada septembra LLU ir izstrādāta sacensību programma un logo zīme, gādāts par medaļu izgatavošanu, domāts par kultūras programmu un pienācīgu sadzīves apstākļu radīšanu, lai studentu aktivitātes sportā varētu dot spēcīgu impulsu ne tikai jauniešu akadēmiskai un profesionālai pilnveidei, bet arī jaunu sadarbības kontaktu veidošanai.

Par SELL studentu sporta spēļu pirmsākumu uzskata 1923.gadā notikušās studentu sporta sacensības Tartu, toreiz Tērbatā. Tad sacensībās piedalījās Igaunijas, Latvijas un Polijas studenti, taču vēl pēc diviem gadiem poļu studentu vietā nāca somi un lietuvieši. Tāpēc arī minēto sporta spēļu saīsinātajā nosaukumā ietverti šo četru valstu nosaukuma pirmie burti oriģinālvalodā. Spēļu uzdevums ir veicināt un popularizēt studentu sportu augstskolās, noskaidrot Baltijas reģiona augstskolu spēcīgākos sportistus komandu un individuālos sporta veidos. Sacensībās var piedalīties visi augstskolu pilna laika studenti.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu