BK «Ventspils» piedzīvo zaudējumu otrajā 1/4 finālā spēlē (2)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.bkventspils.lv

Zaudējumu Eiropas Izaicinājuma kausa izcīņas ceturtdaļfināla spēlē ceturtdien piedzīvoja Latvijas komanda BK «Ventspils», kas ar rezultātu 76:82 izbraukumā piekāpās Ungārijas vienībai Solnokas «Olaj KK».

Līdz ar to sērijā rezultāts kļuva neizšķirts 1-1.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 14 punktiem un septiņām piespēlēm bija Džamars Jangs, 13 punktus guva Tods Ebernetijs, Mārtiņš Meiers tika pie 12 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām, bet ar 11 punktiem izcēlās Artūrs Bērziņš.

Savukārt «Olaj KK» basketbolistiem ar 19 punktiem palīdzēja Obijs Troters, bet Ākošs Horvāts atzīmējās ar 14 punktiem.

Spēli «Ventspils» komanda iesāka ar vairākiem precīziem tālmetieniem, tomēr no rezultāta 13:10 viņi drīz vien nokļuva zaudētājos ar 13:19. Šis pavērsiens gan Latvijas klubu nesamulsināja, un tas guva atlikušos septiņus punktus pirmajā ceturtdaļā un pēc desmit minūtēm «Ventspils» bija minimālā vadībā ar 20:19. Pirmajā ceturtdaļā «Ventspils» ne tikai realizēja četrus tālmetienus, bet arī pamanījās pieļaut astoņas kļūdas. Atlikušajās trijās ceturtdaļās «Ventspils» realizēja vēl tieši tikai četrus trīspunktu raidījumus un pieļāva vēl astoņas kļūdas.

Otrajā ceturtdaļā spēle izlīdzinājās un neviena no komandām nopietnu pārsvaru nespēja iegūt. Kopumā šī spēles daļa aizritēja nerezultatīvi, bet nedaudz sekmīgāka bija «Ventspils» komanda, kas pēc puslaika atradās vadībā ar 36:32.

Turpinājumā joprojām ritēja līdzīga spēle. Trešās ceturtdaļas sākumā komandām bumba pārāk labi nekrita grozā, bet tās otrajā pusē abas vienības sāka spēlēt ļoti rezultatīvi. Ceturtdaļas izskaņā rezultāts kārtējo reizi bija neizšķirts, tomēr pēdējās sekundēs Ebernetijs pārtvēra bumbu un ātrajā pretuzbrukumā noslēdza desmitminūti ar 59:57 viesu labā

Izšķirošās ceturtdaļas sākumā pēc Sema Vilarda tālmetiena «Ventspils» jau panāca 64:59. Mājinieki ātri vien panāca neizšķirtu, tomēr Ebernetijs caurgājienā uz brīdi atkal vadību atguva Latvijas klubam. Turpinājumā neviena komanda atkal nespēja iegūt nopietnu pārsvaru un regulāri mainījās līderi. Trīs minūtes pirms pamatlaika beigām Mamadi Diane bija iespēja panākt ventspilniekiem jau trīs punktu pārsvaru, bet pretinieki nobloķēja viņa bumbas triecienu grozā no augšas ātrajā uzbrukumā. Uzreiz pēc tam «Olaj KK» komandu ar 74:72 vadībā izvirzīja Obijs Troters.

Pusotru minūti pirms pamatlaika beigām mājinieki jau panāca 77:72. Grejs ātrajā uzbrukumā samazināja pārsvaru par diviem punktiem, tomēr cīņas izskaņā sekmīgāk nospēlēja «Olaj KK» vienība un pēdējās sekundēs Latvijas komandai vairs nebija cerību uz panākumu.

Kārtas uzvarētājs tiks noskaidrots sērijā līdz divām uzvarām. Trešā spēle risināsies 20. martā Ventspilī.

TVNET jau vēstīja, ka abu komandu pirmajā spēlē otrdien Ventspils olimpiskajā centrā pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 82:63 svinēja laukuma saimnieki.

BK «Ventspils» un «Olaj KK» tiesības spēlēt izslēgšanas mačos nopelnīja pēdējā kārtā. Ungārijas vienība savā laukumā dramatiskā cīņā ar 96:94 apspēlēja Vācijas «Telekom Basket». Savukārt Kurzemes klubs 94:92 spraigā cīņā pagarinājumā pieveica Francijas komandu Ruānas «Chorale».

Ungārijas klubam nav lielas pieredzes Eiropas kausos, jo šis ir tikai trešais izgājiens starptautiskā arēnā. Pirmais notika sen – 1994./1995. gada sezonā vēl Korāča kausā.

Savukārt iepriekšējā sezonā FIBA Izaicinājuma kausā ungāri finišēja jau pēc regulārās sezonas, jo savā grupā ar trim panākumiem un neveiksmēm palika trešajā vietā.

«Ventspils» arī pagājušajā sezonā tika līdz FIBA Izaicinājuma kausa ceturtdaļfinālam, tajā 1-2 piekāpjoties Ostendes «Telenet» vienībai no Beļģijas.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu