Holifīlds šovasar aizvadīs labdarības cīņu Etiopijā

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Bijušais pasaules čempions boksā smagajā svarā Evanders Holifīlds piekritis jūlijā aizvadīt labdarības cīņu Etiopijas galvaspilsētā Adisabebā, lai palīdzētu piesaistīt līdzekļus AIDS upuriem Āfrikā.

26.jūlijā plānotajā mačā 46 gadus vecajam Holifīldam pretī stāsies etiopiešu izcelsmes amerikāņu vieglā smagsvara bokseris Semijs Reta. 35 gadus vecais Reta līdz šim uzvarējis 18 no 21 aizvadītās cīņas, turklāt 17 no tām beigušās ar pretinieka nokautu.

"Abi bokseri un viņu komandas ieradīsies Adisabebā jau 17.maijā, lai noslēgtu līgumu, kā arī lai pievērstu sabiedrības uzmanību 26.jūlijā gaidāmajai cīņai," preses konferencē izteicās mača organizētājs Ešetu Belajs.

Belajs piebilda, ka šī cīņa organizētājiem varētu izmaksāt līdz pat septiņiem miljoniem ASV dolāru (3,63 miljoniem latu), bet Holifīlda honorāra apmērus atklāt viņš nevēlējās.

Holifīlds tiek uzskatīts par vienu no trim labākajiem pasaules bokseriem pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados un divas reizes spēja pieveikt arī Maiku Taisonu. Savas karjeras laikā Holifīlds izcīnījis 42 uzvaras, no kurām 27 - ar nokautiem, piedzīvojis deviņus zaudējumus un divas reizes cīnījies neizšķirti.

Lielāko uzmanību ieguva Holifīlda 1997.gada cīņa ar Maiku Taisonu, kad pretinieks Holifīldam nokoda daļu no viņa auss.

Holifīlds bija pasaules čempions līdz 1999.gadam, kad Lenoksam Lūisam zaudēja savas Pasaules Boksa asociācijas (WBA), Pasaules Boksa padomes (WBC) un Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) čempionu jostas.

Kopš 2001.gada Holifīlds 12 cīņās izcīnījis tikai piecas uzvaras. Savā pēdējā cīņā par pasaules čempiona titulu WBA versijā viņš aizvadītā gada decembrī pēc punktiem zaudēja Krievijas sportistam Nikolajam Valujevam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu