TVNET komanda ar nepacietību gaida Nordea Rīgas Maratonu 2009 (29)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Klāt lielais „Nordea” maratons. Arī TVNET komanda, 25 cilvēku sastāvā, pieaicinot ģimenes un draugus, ir apņēmusies veikt gandrīz visas šogad paredzētās distances.

TVNET 40 km stafetes komandu veidos TVNET mārketinga direktore Linda Saulīte, Dailes teātra aktieri Lauris Dzelzītis un Intars Rešetins, kā arī Nordea pārstāve Ieva Mūze.

21 km garo draugu pusmaratonu pārstāvēs TVNET mārketinga direktores māsa Agita Gritāne un komandas trenere Zanda Zariņa-Rešetina.

Savukārt 5 km minimaratonu skries TVNET izklaides redaktors Toms Ostrovskis, TVNET auto redaktors Ingars Tenis, TVNET sporta redaktors Gatis Kreceris, TVNET reklāmas projektu vadītāja Arta Sermule, TVNET ziņu redaktore Linda Miltiņa, TVNET programmētājs Ēriks Krūze un TVNET tehniskais direktors Kristaps Armanis, kā arī pieci aktīvi un dzīvespriecīgi bērni.

Pārējais TVNET atraktīvais kolektīvs jutīs līdzi, klātienē aktīvi atbalstot savējos.

Atgādināsim, ka pirmais Rīgas domes organizētais Rīgas maratons notika pirms 18 gadiem – 1991. gadā. Tas pulcēja lielāko dalībnieku skaitu, un maratona distanci beidza 707 entuziasti. Laika gaitā būtiski mainījusies maratona trase, tāpēc katrai trasei ir bijis savs rekords.

2007. gadā trase tika oficiāli sertificēta un atzīta saskaņā ar Starptautiskās maratonu asociācijas (AIMS) standartiem.

2005. - 2007. gadā Rīgas maratons, pusmaratons un minimaratons katru gadu pulcēja aptuveni 1000 dalībnieku no 13 valstīm (Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, ASV, Itālijas, Japānas, Krievijas, Lielbritānijas, Nīderlandes, Polijas, Somijas, Vācijas, Zviedrijas un citām).

2008. gadā Rīgas maratonā piedalījās jau vairāk nekā 5 300 dalībnieku. Visās distancēs kopā finišēja 4 555 dalībnieki no 35 valstīm, no tiem 444 maratona, 1 036 pusmaratona un 3 075 mini maratona distancēs. Līdzīgi kā līdz šim, arī 2008. gadā vislielāko dalībnieku skaitu pulcēja tieši īsākā 5km distance.

Maratona skriešana Rīgā bija populāra jau astoņdesmito gadu vidū, kad Rīgā notika Maratona dienas un daudzu Latvijas čempionātu ietvaros maratona skrējiens notika Rīgas pilsētas robežās. Tomēr par pirmajiem lielākajiem masu maratoniem uzskatāmi Tautasdziesmas maratoni, kas pulcēja rekordlielu skrējēju skaitu. Lai arī ne visi dalībnieki izvēlējās veikt pilnu maratona distanci, tomēr jau 1.”Tautasdziesmas maratons” pulcēja līdz pat 10 000 skrējiena dalībnieku.

Kas attiecās uz traumām un gatavošanos maratonam, svarīgi ir iemācīties “ieklausīties” savā ķermenī! Tas nozīmē tikai to, ja rodas nepatīkamas un nepārejošas sajūtas (piemēram, sāpes ceļos, sānos), kas skrējiena laikā nemazinās, labāk palēnināt tempu vai apstāties vispār, lai izvairītos no traumām! Īpaši svarīgi to darīt skrējējiem, kas tikai sāk gatavoties savam pirmajam pusmaratonam vai maratonam. Ar laiku, kad labāk iepazīsit sajūtas, kas rodas skrējiena laikā, spēsit arī adekvātāk uz tām reaģēt un pieņemt pareizos lēmumus. Visbeidzot, lai justos labi arī pēc skrējiena, beidzot dienas treniņu, svarīgi ir izstaipīt kāju muskuļus un muguru.

Komentāri (29)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu