Nordea Rīgas maratons pulcēs rekordlielu dalībnieku skaitu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dalībai Nordea Rīgas maratonā reģistrējušies jau vairāk nekā 8000 skrējēju. 17.maijā skrējiens pulcēs viesus no visas Latvijas un 32 pasaules valstīm, kļūstot par Rīgas pilsētas vizītkarti un prezentējot Rīgas skaistākās vietas – 11.Novembra krastmalu, Vanšu tiltu un Vecrīgas panorāmu, Ķīpsalas koka arhitektūru un Rīgas „kluso” centru. Organizatori cer, ka skrējiens vienos, iedvesmos un pozitīvas emocijas sniegs visiem, kas piedalīsies 17.maijā – gan skrējējiem, gan līdzjutējiem, gan Rīgas iedzīvotājiem. „Viens skrējiens. Viena sajūta” ir skrējiena moto, ko organizatori tik tiešām cer sasniegt, TVNET informē maratona organizatori.

Nordea Rīgas maratonu plkst. 9.15 atklās „Vienotības kilometrs” – simboliska distance cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. „Vienotības kilometram” plkst. 9.30 sekos daudzu tūkstošu pārstāvētā minimaratona distance (5 km), bet 11. Novembra krastmalā novilkto starta līniju plkst. 9.50 šķērsos klasiskā maratona (42 km 195 m), pusmaratona (21 km 097,5 m) un maratona stafetes dalībnieki.

Trase Nordea Rīgas maratona jaunā trase lepojas ar startu 11.Novembra krastmalā, kas ir piemērotākā vieta Rīgas centrā tik liela dalībnieku skaita pulcēšanai. Jaunā starta vieta ne tikai uzlabos trases caurlaidību, bet ļaus arī minimaratona skrējējiem izbaudīt iespēju skrējiena laikā šķērsot Vanšu tiltu. Paplašinātajā trasē ietvertas vairākas jaunas Rīgas centra ielas – Elizabetes, Pulkveža Brieža, Z.A. Meierovica bulvāris un citas. Finiša vieta visām distancēm, kā jau ierasts, tiks saglabāta pie Arēnas Rīga. Jaunā trase ir sertificēta atbilstoši Starptautisko maratonu asociācijas (AIMS) standartiem.

Rīgas domes priekšsēdētājs Jānis Birks: „Nordea Rīgas maratons ir kļuvis par Rīgas neatņemamu sastāvdaļu, katru gadu pulcējot arvien lielāku dalībnieku un vērotāju skaitu. Rīgai šādi lieli pasākumi ir vitāli nepieciešami, neraugoties uz to, ka mēs jau tagad nekautrējoties sevi varam dēvēt par Baltijas sporta galvaspilsētu. Arī es pats šogad piedzīvoju jaunas sajūtas, piekrītot piedalīties maratonā. Jāteic, ka, gatavojoties maratonam, esmu izlīkumojis pa Rīgas ielām un sapratis, ka skriešana ir ne tikai fiziska nodarbe. Tas ir arī veids, kā atbrīvot prātu, kā palikt ar sevi un savām domām divatā. Tādēļ pilsētniekus aicinu izmantot mūsu zaļās pilsētas iespējas – skriet pa parkiem, skvēriem, arī ielām, rūpēties par savu veselību un piebiedroties maratona dalībniekiem ja ne šogad, tad nākamgad noteikti!”

Dalībnieki No 14. līdz 16. maijam Rīgas Kongresu namā norisinās t.s. Maratona EXPO. Tā ir vieta, kur pirms starta var ne tikai saņemt savu dalībnieka numuru un laika kontroles čipu, bet arī satikt citus dalībniekus, iegūt pēdējo informāciju un norādījumus no organizatoriem, kā arī apskatīt, izpētīt un izmēģināt dažādu skrējējiem domātu produkciju.

Juris Gulbis, SIA Lattelecom valdes priekšsēdētājs: „Lattelecom ir Nordea Rīgas maratona tehnoloģiju partneris, ko apliecinām ar darbiem. Šogad ieviesām inovāciju, izstrādājot maratona datu bāzi un reģistrācijas sistēmu, kas var apkopot un apstrādāt līdz pat 10 000 dalībnieku datus. Savukārt pasākuma norises dienā, izmantojot Lattelecom infrastruktūru un tehniskās iespējas, maratona līdzjutējiem ne tikai Latvijā, bet arī visā pasaulē nodrošināsim tiešraidi portālā www.apollo.lv no trīs maratona trases vietām – 2 km, 4 km un finiša zonas.”

Līdzjutēji Skriešanas svētkus Rīgas centrā ir aicināts baudīt ikviens rīdzinieks un pilsētas viesis. Trases malās būs iespēja uzmundrināt maratona dalībniekus un novēlēt izturību. Vairākās vietās būs izvietoti aktivitāšu punkti un mūziķi. Organizatori īpaši iesaka šādus līdzi jušanas punktus – Vanšu tiltu un 11. Novembra krastmalu starta laikā no 9:00 līdz 10:00, skrējiena centrālo asi – K.Valdemāra ielu īpaši posmos no Vanšu tilta līdz Dzirnavu ielai no 9:00, kā arī finišu pie Arēnas Rīga no 9.50. Tāpat trase vijas pa Ķīpsalas ieliņām, pa tām skries tikai klasiskās maratona distances dalībnieki, kuriem uzmundrinājumi ir jo īpaši svarīgi. Precīzu skrējiena interaktīvo karti iespējams aplūkot www.nordearigasmaratons.lv.

Balvu fonds 2009. gadā kopējais balvu fonds maratona un pusmaratona distancēm, ieskaitot Nordea bankas īpašo balvu Latvijas maratona un pusmaratona skrējējiem, ir 20 000 EUR. 10 000 EUR nonāks kopvērtējuma ātrāko skrējēju rīcībā. Taču ātrākie Latvijas maratona skrējēji (vīriešu un sieviešu kategorijās) katrs saņems 3000 EUR lielu naudas prēmiju. Savukārt Latvijas ātrākie pusmaratona skrējēji katrs saņems 2000 EUR lielu naudas prēmiju. Jau otro reizi tiks pasniegts Rīgas mēra kauss ātrākajiem maratona skrējējiem no Latvijas, kā arī Rīgas domes ceļojošais kauss sportiski aktīvākajai Rīgas skolai.

Tikmēr Nordea Rīgas maratona partneri rūpēsies par apbalvojumiem kategorijās, kur sportiskie panākumi nav galvenais mērķis. Proti, ģenerālsponsors Nordea banka apbalvos viņuprāt atraktīvāko dalībnieku, tehnoloģiju partneris Lattelecom uz pjedestāla aicinās inovatīvākā skriešanas risinājuma autoru, bet Hanzas maiznīca balvu pasniegs jaunākajam Nordea Rīgas maratona dalībniekam.

Nordea bankas vadītājs Valdis Siksnis: „Šajā skriešanas pasākumā svarīgs ir ne tikai sportisku rekordu uzstādīšanas sacensības gars. Pilsētu maratoni ir unikāli ar to, ka tie ir neatkārtojams pozitīvu „kopāskriešanas” sajūtu avots. Tādēļ, lai iedvesmotu skrējējus ne tikai sportiskajam izaicinājumam, bet arī atraktīvam „šovam”, aicinām skrējējus šogad būt īpaši radošiem un atraktīviem, lai pārsteigtu ne tikai pārējos maratona dalībniekus, bet arī līdzjutējus.” Par piedalīšanos Nordea Rīgas maratonā ikviens finišējušais dalībnieks saņems arī piemiņas medaļu.

Pateicoties Hanzas maiznīcas atbalstam, šogad Nordea Rīgas maratonā startēs skolēnu komandas no Ludzas rajona Mežvidu pamatskolas, Gaujienas speciālās internātpamatskolas, Drabešu internātpamatskolas, Gulbenes 2.vidusskolas, kā arī no Jelgavas 1. ģimnāzijas un Ķemeru vidusskolas. „Visas šīs skolas noteikti var saukt par sportiskākajām Latvijā, kuru audzēkņi lepojas ar nozīmīgiem panākumiem dažādos sporta veidos. Esmu pārliecināts, ka piedalīšanās lielākajā tautas sporta pasākumā, Nordea Rīgas maratonā, sniegs iedvesmu turpmākai sportisko panākumu virsotņu iekarošanai. Iespējams starp šiem jauniešiem ir nākamie Latvijas slavenie maratonisti,” stāsta Hanzas maiznīcas mārketinga un tirdzniecības direktors Edijs Vegners.

Vienotības kilometrs Īpašu brīdi piedzīvos Vienotības kilometra dalībnieki, jo cilvēkiem ar īpašām vajadzībām šī ir pirmā iespēja izbaudīt maratona svētkus Rīgā. Šogad simboliskajā skrējienā piedalīsies mazliet vairāk nekā 100 cilvēku ar īpašām vajadzībām, no kuriem 45 dalībnieki ar ratiņkrēsliem. Ričards Mūns, Lielbritānijas vēstnieks Latvijā: „Es ļoti ticu skriešanai un maratona idejai un gribu vēlēt veiksmi visiem Rīgas maratonistiem. Man prieks, ka vēstniecība šogad atbalsta Vienotības kilometru, un ceru, ka distance ratiņkrēslos kļūs par neatņemamu sastāvdaļu Nordea Rīgas maratonā. Aicinu arī citas vēstniecības un organizācijas nākamgad atbalstīt šo distanci.”

Maratona vēstnieki Organizatoru komanda izsaka lielu pateicību arī Maratona vēstniekiem. LNT ekrāna zvaigzne Kristīne Garklāva, Latvijas radio vadītājs Dzintris Kolāts, Latvijas basketbola personība Edgars Šneps, LR Kultūras ministrs Ints Dālderis, māksliniece Elita Patmalniece, efektologs Centis Ūbele un citi sabiedrībā pazīstami cilvēki skriešanu kā aktīvā dzīvesveida sastāvdaļu aicinājuši izvēlēties ne vienam vien maratona dalībniekam, tādējādi palīdzot sasniegt rekordlielu dalībnieku skaitu Baltijā lielākajā maratona notikumā.

Joprojām reģistrēšanās vēl iespējama www.nordearigasmaratons.lv līdz piektdienas pusnaktij, bet sestdien to būs iespējams izdarīt klātienē Maratona EXPO pasākumā, kas norisināsies Rīgas Kongresu nama Jaunajā zālē K.Valdemāra ielā 5.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu