"Prāta vētra" rīkos amatieru čempionātu mini futbolā "Mītava Open 2009" (7)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Grupa "Prāta vētra" šovasar visā Latvijā iecerējusi rīkot atklāto amatieru čempionātu mini futbolā "Mītava Open 2009".

Tas norisināsies no 4.jūlija līdz 15.augustam, šodien žurnālistiem stāstīja grupas "Prāta vētra" bundzinieks Kaspars Roga.

Amatieru čempionātā varēs piedalīties jebkurš vīriešu kārtas pārstāvis, kurš būs sasniedzis 16 gadu vecumu, taču galvenais nosacījums čempionāta dalībniekiem ir - tie nedrīkst būt futbola profesionāļi.

"Mēs gribam dot iespēju tādiem pašiem sētas puikām, kādi bijām un kādi joprojām esam mēs, uzspēlēt futbolu. Lai motivētu iesaistīties šajā čempionātā, mums amatieru futbolistiem ir sagatavots brīnišķīgs balvu fonds - 3000 lati -, kas tiks sadalīts starp trīs stiprākajām amatieru komandām," sacīja Roga.

Čempionāts notiks sešos posmos ar fināla sacensībām. Čempionāta posmi notiks Rīgā, Kurzemē, Zemgalē, Latgalē, Vidzemē un Ziemeļaustrumlatvijā, bet čempionāta fināls, visticamāk, notiks Rīgā. Katrā posmā piedalīties varēs ne vairāk kā 32 komandas, kuras tiks sadalītas pa grupām ar izlozes palīdzību.

Latvijas Futbola federācijas Kurzemes reģiona vadītājs Mareks Ķere uzsvēra, ka čempionātā varēs pieteikties tikai un vienīgi amatieri un vienā komandā varēs pieteikties 12 spēlētāji. Čempionāta posmos spēle notiks desmit minūtes, taču izslēgšanas spēles, tāpat kā fināla spēle, varētu būt nedaudz garākas. Amatieru mini futbola spēles pārsvarā notiks vienā puslaikā, bet finālā spēlei būs paredzēti divi puslaiki.

Spēļu norisi uzraudzīs tiesneši, kuri raudzīsies, lai spēle notiktu godīgi. Nekādas rupjības netiks pieļautas, uzsvēra Roga.

Pietikšanās atklātajam amatieru čempionātam mini futbolā "Mītava Open 2009" sāksies 20.maijā interneta mājaslapā "www.mitavaopen.lv", kur būs atrodams sacensību plāns un spēles noteikumi, kā arī cita noderīga informācija.

"Komandām dalības maksa būs 50 lati, tas tādēļ, lai kaut kā disciplinētu arī komandas. Ja netiktu noteikta dalības maksa, tad, iespējams, pieteiktos visa Latvija, bet uz spēli tā arī neviens neierastos," sacīja Roga.

Šis būs pirmais gads, kad notiks atklātais amatieru čempionāts mini futbolā "Mītava Open 2009", taču čempionāta rīkotāji pieļauj iespēju, ka šāds čempionāts varētu tikt rīkots arī turpmākos gadus. "Ja šogad redzēsim, ka ir liela atsaucība un liela interese, tad iespējams, ka nākamajā gadā varētu piedalīties arī pat meitenes un dalībnieki, kuri ir jaunāki par 16 gadiem," sacīja Roga.

Pēc Rogas teiktā, laikā, kad cilvēki ir pārņemti ar dižķibeli, ir nepieciešam cilvēkiem dot iespēju nodarboties ar kaut ko labu, kura laikā var iegūt arī pozitīvas emocijas.

Ideja par amatieru čempionāta mini futbolā rīkošanu nav nejauša, jo "Prāta vētra" ar sportu vienmēr bijusi uz tu. "Bērnībā esam piedalījušies daudzos un dažādos sporta veidos, taču viens no mīļākajiem sporta veidiem mums ir futbols, kuru mēs uzspēlējam dažkārt arī savu turneju laikā," stāstīja Roga, minot, ka "Prāta vētra", iespējams, arī amatieru čempionāta fināla spēlē varētu piedalīties ar paraugspēli.

Rīkojot čempionātu mini futbolā, "Prāta vētra" nav aizmirsusi arī par savu pamatnodarbošanos. Šajā vasarā grupai ieplānota koncertturneja pa Krieviju, kā arī turpinās darbs pie lielās mākslas filmas veidošanas. Ja līdz šā gada beigām būs gatavs filmas scenārijs, tad varēs uzskatīt, ka projekts norit pēc plāna, informēja Roga.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu