«Dinamo» no leģionāriem paturēs Holtu, Luseniusu un Hosu (140)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts/TVNET

No Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas kluba Rīgas «Dinamo» leģionāriem nākamajā sezonā komandā centīsies paturēt uzbrucējus Marselu Hosu un Niklasu Luseniusu, kā arī vārtsargu Krisu Holtu, šorīt intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Labrīt, Latvija!» sacīja «Dinamo» padomes loceklis Guntis Ulmanis.

Latviešu hokejisti ir ļoti progresējuši

Komentējot šosezon komandai piesaistīto leģionāru līmeni, Ulmanis norādīja, ka šo četru gadu laikā latviešu spēlētāji ir progresējuši tik strauji, ka kļuvuši par komandas līderiem. Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, tagad ir stipri jāpiedomā pie piesaistāmo ārzemju spēlētāju līmeņa, lai tie būtu labāki par vietējiem.

Latviešu hokejisti sākuši spēlēt tik augstā līmenī, ka grūti atrast līdzvērtīgus leģionārus, skaidroja «Dinamo» padomes loceklis.

Visus līderus nebūs iespējams noturēt

Vērtējot citu komandu interesi par vadošajiem Rīgas «Dinamo» spēlētājiem, tostarp Sandi Ozoliņu, Gunti Galviņu, Miķeli Rēdlihu un Jāni Spruktu, Ulmanis uzsvēra, ka minētie spēlētāji vēlas palikt Rīgā, tomēr visus, iespējams, nevarēs noturēt.

Eksprezidents akcentēja, ka ne visu nosaka tirgū piedāvātais atalgojums. Ir liela atšķirība - spēlēt kādā Sibīrijas komandā vai Rīgā, un spēlētāji ir gatavi kaut ko upurēt, lai spēlētu šeit.

Nākamās sezonas mērķis - Rietumu konferences fināls

Komentējot nākamās sezonas plānus, Ulmanis norādīja, ka «Dinamo» ir sava spēles koncepcija un komandas vadība cer, ka galvenā trenera Pekas Rautakallio darbs nesīs augļus. Nākamajā sezonā pirmās izslēgšanas spēļu kārtas pārvarēšana vairs netiks uzskatīta par panākumu, jo komandas mērķis būs Rietumu konferences fināls.

Latvijas hokeja izlase ir pirmajā vietā

Ulmanis arī atklāja, ka komandā valda patriotisks gars un šopavasar varētu nepiepildīties iepriekšējos gados novērotā tendence spēlētājiem atteikties no spēlēšanas Latvijas izlasē, norādot uz sezonas laikā sakrāto nogurumu. «Latvija tomēr ir Latvija, izlase ir pirmajā vietā,» sacīja komandas vadības pārstāvis.

Komentāri (140)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu