Amerikā vēlas būvēt Nordšleifes kopiju (7)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lexus

Kompānijas Speedway Motorsports vadītājs Bretons Smits, kurš ir viens no vadošajiem autosporta sacensību organizētājiem Savienotajās Valstīs, apsver iespēju uzbūvēt precīzu Nirburgringas Nordšleifes kopiju.

Atbilstoši Smita iecerei Nordšleifes kopija varētu atrasties Nevadas štatā, apmēram 16 kilometru attālumā no Lasvegasas ātrumapļa, kurš ir uzbūvēts azartspēļu mekas pievārtē.

Uzņēmējs šobrīd runā ar vāciešiem par atļauju kopēt 20 kilometrus garo Nordšleifi, kā arī vietējām varasiestādēm par iespēju to būvēt netālu no Lasvegasas. Smits cer no štata gubernatora un vietējā Valsts un koplietošanas zemju pārvaldes projekta īstenošanai saņemt 8000 akru jeb nedaudz vairāk kā 3200 hektāru zemes.

Var atzīmēt, ka atbilstoši sākotnējai iecerei nekādas sacensības Amerikas Nirburgringā rīkot nav paredzēts. Tā tiks izīrēta autoražotājiem, lai tie savu automobiļu izstrādes ietvaros testus un regulēšanas darbus varētu veikt ASV, nevis būtu spiesti mērot ceļu uz Vāciju. Tāpat trasē par naudu varētu ļaut izbraukt arī citiem ātras braukšanas un ekstrēmu sajūtu tīkotājiem.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu