Lipmans neatsauks Latvijas kandidatūru PČ hokeja rīkošanai 2014.gadā (59)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Neraugoties uz Ministru prezidenta Valda Dombrovska (JL) pausto par valsts nespēju finansiāli atbalstīt pasaules čempionāta hokejā rīkošanu Latvijā 2014.gadā, Latvijas Hokeja federācijas prezidents Kirovs Lipmans neplāno atsaukt Latvijas kandidatūru čempionāta rīkošanai.

Kā aģentūrai LETA norādīja Lipmans, pēc Ministru prezidenta paziņojuma viņš sācis apsvērt Latvijas kandidatūras atsaukšanu, atceroties to, ar kādām pūlēm izdevies sarīkot čempionātu vēl 2006.gadā.

Viņaprāt, pašreizējās ekonomiskās krīzes laikā valdībai tieši būtu jāuzņemas čempionāta rīkošana, lai cilvēkiem dotu cerību, ka krīze drīzumā beigsies un pašreizējās grūtības ir pārejošas, taču šādi valdības izteikumi pagaidām liecina, ka krīze ilgs vēl līdz 2014.gadam.

Tomēr neatteikties no ieceres par sacensību rīkošanu viņu pamudinājusi saruna ar Rīgas mēra amata kandidātu Aināru Šleseru (LPP/LC), kuras laikā Šlesers garantējis pašvaldības atbalstu gadījumā, ja viņš tiks ievēlēts Rīgas domē.

Šlesers sarunā ar Lipmanu ir sniedzis garantiju - gadījumā, ja viņš kļūs par Rīgas mēru, galvaspilsētā tiks uzbūvēta vēl viena hokeja halle, kas ir viens no galvenajiem priekšnosacījumiem, lai Latvija varētu pretendēt uz 2014.gada hokeja čempionāta sarīkošanu Rīgā, aģentūru LETA informēja Šlesera pārstāvis Ģirts Dripe.

"Tā kā valdība tuvredzīgi krīzes iespaidā nav gatava sniegt nekādas garantijas čempionāta sarīkošanai, es Kirovam Lipmanam esmu apsolījis - ja kļūšu par mēru un čempionāts notiks Latvijā, halle tiks uzbūvēta. Turklāt vēlos uzsvērt, ka tas nenotiks par pašvaldības budžeta līdzekļiem, bet gan par privāto investoru naudu," norāda Šlesers.

Šlesers uzskata, ka potenciāli jaunā halle varētu atrasties vietā, kur tagad ir sporta manēža.

Jau ziņots, ka balsošana par to, kura valsts 2014.gadā rīkos pasaules čempionātu hokejā, notiks 8.maijā. Savukārt dienu iepriekš notiks visu valstu prezentācija, uz kuru ieradīsies arī Rīgas mērs Jānis Birks (TB/LNNK).

Balsojumā par pasaules čempionāta hokejā rīkošanu Latvija konkurēs ar Baltkrieviju, Ungāriju un Ukrainu.

Latvija jau iepriekš, 2006.gadā, ir rīkojusi pasaules čempionātu hokejā, savukārt Ungārijā, Ukrainā un Baltkrievijā augstākās divīzijas turnīrs līdz šim vēl nav noticis.

Lipmans uzskata, ka vienīgās nopietnās konkurentes uz čempionāta rīkošanu ir Latvija un Baltkrievija, bet Ungārijai un Ukrainai cerību faktiski neesot.

Jaunu trumpi cīņā par čempionāta rīkošanu izspēlējusi Baltkrievija - ja tai tiks piešķirtas organizatoru tiesības, tad čempionāta laikā uz trīs nedēļām valstī tiks ieviests bezvīzu režīms, sociālajā komunikācijas tīklā "Twitter" raksta laikraksta "Diena" žurnālists Māris Zembergs.

Šogad pasaules čempionāts hokejā notiek Šveicē. 2010.gadā turnīru rīkos Vācija, 2011.gadā pasaules labākie hokejisti pulcēsies Slovākijā, 2012.gadā - Somijā, bet 2013.gadā pasaules čempionāts norisināsies Zviedrijā.

Komentāri (59)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu