«Baltijas aplī» piedalīsies olimpiskā čempione Kanajeva

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Starptautiskajās sacensībās «Baltijas aplis 2012», Latvijas mākslinieku un pasaules mākslas vingrotāju tradicionālajā tikšanās reizē, šogad gaidāma spožu vingrošanas zvaigžņu plejāde. Sacensībās startēs olimpiskā čempione Jevgeņija Kanajeva no Krievijas, pasaules un Eiropas čempionātu medaļnieces Ļubova Čerkašina un Melitina Staniotu no Baltkrievijas, kā arī leģendārās treneres Irinas Vineres-Usmanovas vadītā Krievijas olimpiskā izlase grupas vingrojumos.

Latviju pārstāvēs valsts labākās vingrotājas – Jeļizaveta Gamaļejeva, Veronika Romanova un Anastasija Jefimova. Sacensības notiks 10. un 11. martā Rīgas Olimpiskajā sporta centrā, Grostonas ielā 6b.

Dalību sacensībās pieteikušas kopskaitā 16 valstis - Krievija, Ukraina, Baltkrievija, Azerbaidžāna, Uzbekistāna, Izraēla, Bulgārija, Polija, Vācija, Norvēģija, Somija, Lietuva, Igaunija, Latvija, un pirmoreiz «Baltijas aplī» startēs vingrotājas no Beļģijas un Armēnijas.

Sacensību galvenā tiesnese Tatjana Galaktionova no Latvijas, bet Starptautiskās Vingrošanas federācijas eksperte šogad būs Irina Bereka no Ungārijas.

«Apzinot pagātnes vērtību un tradīciju spēku, «Baltijas aplis 2012» šogad, Latvijas mākslas vingrošanas 65. jubilejas gadā, iecerēts kā skaists varavīksnes tilts no panākumiem un leģendām apvītās Latvijas mākslas vingrošanas sākotnes caur tagadni uz mērķos un vīzijās izsapņoto Latvijas mākslas vingrošanas rītdienu. Arī šogad «Baltijas aplis» būs ne tikai atbildīga un spraiga cīņa par starptautiska līmeņa uzvaru, bet skaistu priekšnesumu, dažnedažādu pārsteigumu pavasarīgs karuselis ar vingrotāju graciozo sniegumu, kā arī dziedošo un muzicējošo viesmākslinieku piedalīšanos,» raksturojot gaidāmās sacensības, saka «Baltijas apļa 2012» direktore Arta Andersone.

Arī šogad savas mūzas vingrotāju vidū meklēs Latvijas mākslinieki - Jānis Anmanis, Jāzeps Pīgoznis, Marija Brodele, Ludmila Kolomenska, Andrejs Rozenbergs, Artūrs Ņikitins, Aleksandrs Stepanjans, Romens Umans, Ilze Dūdiņa, savdabīgākajām, graciozākajām, temperamentīgākajām vingrotājām dāvinot savus darbus. Taču galvenās balvas «Miss Elegances» titula saņēmējai šopavasar tiks mākslinieka Jura Ģērmaņa darbs.

Sacensību programma pieejama interneta vietnēs www.sports.riga.lv un www.baltijasaplis.lv.

Biļetes iespējams iegādāties Olimpiskajā sporta centrā, Grostonas ielā 6b, sakot ar 9. martu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu