Latvijas Frisbija čempionāta regulārajā sezonā triumfē «Salaspils WT» un «Moments» komandas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Svētdien Ogrē tika noslēgta Latvijas Frisbija čempionāta telpās regulārā sezona. Par tās uzvarētājiem kļuva «Salaspils WT» vīriešu un «Moments» (Ogrē) sieviešu komandu konkurencē, TVNET informē Latvijas Frisbija federācija.

Pirms pēdējās kārtas spēlēm par regulārās sezonas uzvarētāju titulu cīņu turpināja trīs komandas – «Flying Worms» (Ventspils), «Salaspils WT» un «Ultimate Decision» (Rīga). Intriga saglabājās līdz pat pēdējai čempionāta spēlei, kurā «Salaspils WT» ar rezultātu 11:8 bija pārāki par «Flying Worms» vienību. Lai arī cīņas sākumā veiksmīgāk spēlēja ventspilnieki, izvirzoties vadībā ar 3:0, tomēr salaspilieši spēja izlīdzināt spēles gaitu un puslaikā doties ar sev labvēlīgu rezultātu 7:5. «Salaspils WT» vairs neļāva kurzemniekiem pārņemt iniciatīvu, un mača izskaņā varēja svinēt 11. uzvaru 12 sezonas spēlēs.

Citā čempionāta līdervienību cīņā Rīgas komanda «Ultimate Decision» ar rezultātu 12:8 uzvarēja «Flying Worms» vienību. Spēli veiksmīgi sāka rīdzinieki un puslaikā devās ar 4 punktu pārsvaru (7:3). Turpinājumā pārsvars tika palielināts līdz graujošam rezultātam 11:4, tomēr ventspilnieki nepadevās un spēja gūt 4 punktus pēc kārtas. «Ultimate Decision» neizlaida uzvaru no rokām, noslēdzot spēli 12:8 un revanšējoties kurzemniekiem par zaudējumu 11:12 pirmā apļa spēles galotnē.

Jāmin, ka arī citās spēlēs čempionāta līdervienībām neklājās viegli. «Salaspils WT» un «Outlawz» (Ogre) komandu spēle noritēja punkts punktā un ātrā tempā, galotnē uzvaru ar minimālu pārsvaru 13:12 svinēja salaspilieši. Sīva spēkošanās izvērtās arī starp Rīgas komandām – jau pieminēto «Ultimate Decision» un pērnā gada čempioniem «Hardcore Ultimate», kuriem šogad vērojamas problēmas ar sastāvu. Spēles izskaņā (pie rezultāta 10:10) hardkorieši bija tuvu vadības pārņemšanai, tomēr «Ultimate Decision» spēja noturēties un izcīnīt uzvaru 13:11.

Pirms pēdējās kārtas spēlēm līderpozīcijas ieņēma komandas «Moments» (Ogre) un «Salaspils FK», kas iepriekšējās spēlēs bija piedzīvojušas pa vienam zaudējumam savstarpējās spēlēs. Labākas savstarpējo spēļu punktu attiecības dēļ ogrēnietēm pietika pēdējo posmu noslēgt ar trim uzvarām trīs spēlēs. Pirmajā cīņā sīvu pretestību pērnā gada čempionēm «Moments» izrādīja Salaspils komanda «DejaVu», piekāpjoties ar rezultātu 9:11. Lai arī spēli veiksmīgāk sāka salaspilietes, pirmo puslaiku noslēdzot ar 3 punktu pārsvaru (7:4), tomēr pieredzējušās ogrēnietes spēja atrast spēles pavedienu un pārņemt vadību. Citās spēlēs «Moments» uzvarēja «Tieto Bees» (11:3) un «ViA Valmiera» (11:4) komandas.

Sīva spēkošanās tika gaidīta starp 2. un 3. pozīcijas komandām čempionātā – «Salaspils FK» un «KCN Rīga». Salaspilietes jau no paša sākuma spēja pārņemt iniciatīvu, izvirzoties vadībā un puslaiku noslēdzot ar rezultātu 7:4. Arī turpinājumā «Salaspils FK» spēlēja veiksmīgāk un neļāva pretiniecēm atgūties, svinot pārliecinošu uzvaru – 13:6.

Par posma pārsteigumu parūpējās Ventspils komanda «Hands Up», kas ar rezultātu 12:10 pārspēja «KCN Rīga» vienību. Ventspilnieces dominēja jau no spēles sākuma, puslaikā dodoties ar 3 punktu pārsvaru (7:4), vēlāk panākot 11:7. Turpinājumā rīdziniecēm izdevās gūt 3 punktus pēc kārtas, panākot 10:11, tomēr «Hands Up» neizlaida uzvaru no rokām, veiksmīgi gūstot 12. punktu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu