Ventspilī norisinās ZZ čempionāts

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sākot ar 20.aprīli, līdz pat 8.maijam lielākajās Latvijas pilsētās – Ventspilī, Kuldīgā, Rīgā, Saulkrastos, Dobelē, Bauskā, Cēsīs, Valmierā, Jēkabpilī un Daugavpilī 400 klases no visas Latvijas piedalīsies kultūras un sporta festivāla „ZZ čempionāts 2009” reģionālo pusfinālu sacensībās.

Ventspilī ZZ čempionāts ar olimpiskā centra „Ventspils” atbalstu norisināsies sporta hallē „Pārventa” š.g. 21. aprīlī no plkst. 15:00 līdz 21:00.

400 ZZ čempionāta pusfināla klases turpmākā mēneša laikā sacentīsies skolēnu vidū iecienītākajā sporta un kultūras festivālā „ZZ čempionāts – rādi klasi!” visā Latvijā, lai cīnītos par galveno balvu – zelta čemodānu un ceļojumu visai klasei uz Horvātiju vai „Heide park” Vācijā!

Šogad klasēm, lai varētu startēt ZZ čempionātā, bija jāizpilda radošais uzdevums: 6. – 8. klašu grupā klasēm jāizdomā jautra spēle, ko varētu spēlēt kopā ar draugiem. Savukārt 10. – 11. klašu skolēniem bija uzdevums izpētīt savu pilsētu vai reģionu un jāpiedāvā varianti, kā uztjūnēt savu rajonu - atrast tuvākajā apkārtnē vietu vai objektu, kas pašreiz nav īpaši pievilcīgs, un piedāvāt idejas vietas pārveidošanai, kas varētu kalpot kādam jauniešu hobijam, sporta nodarbībām vai atpūtai.

Veiksmīgākās un oriģinālākās radošo uzdevumu idejas no 23.aprīļa līdz 21.maijam tiks nodotas skatītāju vērtējumam un ievietotas festivāla mājas lapā www.zzcempionats.lv. Visbalsotāko projektu autori saņems finansiālu atbalstu no Zelta Zivtiņas projektu realizēšanai. Šogad papildu balvas sportiskākajām un aktīvākajām klasēm tiks piešķirtas gan no Reebok, gan arī no Britu padomes, kas sniegs jauniešiem iespēju attīstīt līderības prasmes starptautiskā kursa “DREAMS+TEAMS” ietvaros.

Arī šogad reģionālajos pusfinālos skolēni kopā ar sporta skolotāju Ufo (Kaspars Upacieris) varēs sacensties dažādās radošās, sportiskās un trakās sacensībās un izcīnīt galveno balvu – zelta čemodānu un ceļojumu visai klasei uz Horvātiju vai „Heide park” Vācijā! Šogad paralēli sacensībām katrās pusfināla sacensībās norisināsies arī pirkstu veiklības pārbaudes čempionāts īsziņu ātrrakstīšanā „SMS čempionāts”, uz kuru aicina Zelta Zivtiņa sadarbībā ar Nokia.

Festivālā „ZZ čempionāts – rādi klasi!” šogad pieteicās vairāk nekā 20 000 skolēnu jeb gandrīz 1000 klašu no dažādiem Latvijas reģioniem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu