«Chelsea» futbolisti galvenā trenera amatā vēlas redzēt Hidinku

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Daži Anglijas premjerlīgas futbola čempionāta kluba Londonas «Chelsea» spēlētāji komandas galvenā trenera amatā vēlas redzēt pazīstamo Nīderlandes speciālistu Gūsu Hidinku, vēsta laikraksts «London Evening Standard».

Pēc futbolistu domām, tieši Hidinks ir īstais treneris, kurš varētu uzlabot komandas rezultātus šajā sezonā.

«Chelsea» komanda pēdējās desmit spēlēs spējusi izcīnīt tikai divas uzvaras, un premjerlīgas kopvērtējumā Londonas klubs šobrīd ieņem tikai piekto vietu.

Kā vēsta «London Evening Standard», pašreizējais «Chelsea» galvenais treneris Andrē Villašs-Boašs pašreiz izjūt nopietnu spiedienu. Neskatoties uz to, ka publiskajā telpā izskanējušas runas, ka portugāļu speciālists paliks amatā, «Chelsea» īpašnieka krievu miljardiera Romāna Abramoviča pacietības mērs drīzumā būs pilns.

Pagājušajā nedēļā Abramovičs izvirzīja ultimātu Villašam-Boašam. Portugāļu speciālistam obligāti jānodrošina «Chelsea» komandas spēlēšana nākamās sezonas UEFA Čempionu līgas turnīrā. Pretējā gadījumā Villašs-Boašs pēc šīs sezonas zaudēs amatu.

Lai nodrošinātu sev vietu nākamās sezonas UEFA Čempionu līgas turnīrā, «Chelsea» futbolistiem Anglijas premjerlīgas čempionātā jāiekļūst pirmajā četriniekā.

Pirms trīs gadiem «Chelsea» komanda jau bija nokļuvusi smagā situācijā, un toreiz Abramovičs noalgoja Hidinku, kurš spēja aizvest «Chelsea» līdz trešajai vietai premjerlīgā un Čempionu līgas pusfinālam, kā arī triumfēja ar to Anglijas Futbola asociācijas (FA) kausa izcīņā.

34 gadus vecais Villašs-Boašs pirms šīs sezonas ar «Chelsea» noslēdza līgumu uz trīs gadiem, kļūstot par visu laiku jaunāko premjerlīgas kluba galveno treneri.

Villašs-Boašs aizvadītajā sezonā «Porto» komandai no Portugāles palīdzēja triumfēt UEFA Eiropas līgā, Portugāles čempionātā un Portugāles kausa izcīņā. Tāpat, uzvarot Eiropas līgā, viņš 33 gadu un 213 dienu vecumā kļuva par jaunāko treneri, kas to spējis izdarīt.

Tikmēr Hidinka pēdējā darba vieta bija Turcijas izlase, no kuras galvenā trenera amata viņš atkāpās pagājušā gada novembra vidū pēc tam, kad viņa vadītā vienība nespēja nodrošināt iekļūšanu šā gada Eiropas čempionāta finālturnīrā.

Hidinks Turcijas izlasi sāka vadīt 2010.gada janvārī, parakstot līgumu uz diviem gadiem.

Iepriekš Hidinks 2006.gadā stājās pie Krievijas futbola izlases vadības stūres, palīdzot komandai sasniegt 2008.gada Eiropas čempionāta pusfinālu, taču 2010.gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīram krievi nekvalificējās, Eiropas zonas izslēgšanas spēlēs zaudējot Slovēnijai.

Kā treneris Hidinks lielākos panākumus sasniedzis ar Nīderlandes vienību Eindhovenas PSV, ar kuru sešas reizes triumfēja vietējā čempionātā un 1988.gadā uzvarēja UEFA Čempionu līgā, kas toreiz saucās UEFA Eiropas kausa izcīņa.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu